Het is al vijf jaar niet mogelijk voor Chinezen om Facebook te gebruiken. Wellicht komt hier binnenkort verandering in. De oprichter en CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft namelijk Chinees geleerd.

Priscilla Chan & Marck Zuckerberg ©AP
Priscilla Chan & Marck Zuckerberg ©AP

Hij heeft het naar eigen zeggen geleerd om met de familie van zijn vrouw, Priscilla Chan, te kunnen communiceren. Stiekem denken wij dat het een goede stap in de richting is om de Chinese overheid te overtuigen om Facebook toe te laten.

China is wereldwijd verreweg de grootste markt met 618 miljoen internetgebruikers. Dit is de helft van het totaal aantal gebruikers van Facebook en biedt een groeipotentieel van bijna 50%. Het zal nog wel even duren voordat Facebook in China wordt toegelaten en de oprichter of het bedrijf zal dan ook deels Chinees moeten worden.

Tot die tijd zullen de Chinese gebruikers de huidige Social Media netwerken moeten gebruiken die wel beschikbaar zijn gesteld door de Chinese overheid, namelijk: Weibo, Wechat, RenRen, etc.

Ben je benieuwd naar het Chinees van Mark? Bekijk dan de Q&A sessie die hij in het Chinees heeft gedaan (met ondertiteling):
[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=8Xpdhbh_2Rc[/embedyt]

GEEN REACTIES