Op mijn 22ste was ik afgestudeerd van de universiteit en was ik gelijk aan het bedenken wat ik moest doen met mijn kwaliteiten in wiskunde en wetenschap. Het grootste nieuws toentertijd was het ontdooien van de Koude Oorlog; de wereld stond open.

Gelukkig wist ik een baan te bemachtigen in één van de meest interessante en uitdagende
industries van allemaal: luchtvaart, met bereidheid om regelmatig te reizen naar internationale gebieden. Voordat ik bij Aer Lingus aansloot was ik nooit in het buitenland geweest. Nu heb ik de afgelopen
twee decennia het geluk gehad om alle hoeken van de wereld te zien, voordat ik van Australië mijn thuisland maakte.

De 22-jarigen van tegenwoordig zijn veel beweeglijker, verbonden en hebben veel meer kennis over reizen. De wereld is nu toegankelijk, met een klik op een muis of een swipe op een iPhone heb je alle
benodigde informatie.

Globalisatie en de technologie hebben de wereld wel verkleind, maar het is nog steeds niet te vergelijken met “je eerste reiservaring naar een ander cultuur”.

Als ik nu 22 zou zijn, dan zou ik mijn ambitie in carrière opzij leggen en deze vervangen met een reis naar Azië.

Meer dan andere werelddelen, vormt Azië de wereldeconomie in de 21ste eeuw. Er zijn oneindig veel statistieken en vooruitzichten die dit ondersteunen.

Pas wanneer je zelf in Azië bent, krijg je een goed gevoel van de dynamiek, de aandrijving van individuelen en de manier van zaken doen. Vaak zijn we allemaal schuldig aan het feit dat we Azië zien als één massieve markt.

Toch is Azië enorm divers, elke stad en elk land is op zijn eigen manier fascinerend – van de moderne steden in Singapore, Hong Kong en Tokyo, tot aan de opmerkelijke groei van China en de unieke landschappen van Vietnam, Australië en Indonesië.

Het begrijpen van Azië is niet essentieel voor ons in de business, maar het is belonend voor iedereen met een interesse in cultuur, geschiedenis, economie, politiek en reizen.

Mocht je 22 zijn, dan ben je een onderdeel van de generatie die zal werken in de eeuw die wordt bepaald door Azië. Probeer dan een deel uit te maken van dit geweldige gedeelte in de wereld.

Volg PAX op Facebook voor meer interessante artikelen.

GEEN REACTIES