Afgelopen zaterdag tijdens het Amsterdam Dance Event festival werd de prestigieuze lijst van 100 beste DJ’s ter wereld bekend gemaakt. DJ Mag, is een maandelijks Brits tijdschrift over Electronische Dansmuziek (EDM) ook bekend als House muziek en dj’s. Het blad is vooral bekend vanwege de DJ Mag top 100, die sinds 1997 elk jaar wordt samengesteld en wordt gezien als een wereldwijde graadmeter voor het succes van dj’s die actief zijn in de EDM muziek.

De verkiezing geschiedt op basis van ingezonden facebook stemmen, waarbij deelnemers uit de hele wereld op hun favoriete dj’s kunnen stemmen. Alle dj’s voeren hier maanden lang campagne voor tijdens show, facebook, youtube, twitter en andere social media platformen. Er zitten in de lijst maar liefst 5 Nederlanders en ook de bekendste Aziatische DJ staat nog steeds in de top-10, namelijk Steve Aoki.

Hierbij de lijst van de beste 10 dj’s ter wereld (DJ Mag Top 100 / 2014):
1. Hardwell, NL (-)
2. Dimitri Vegas & Like Mike, BE (+ 4)
3. Armin van Buuren, NL (- 1)
4. Martin Garrix, NL (+ 36)
5. Tiesto, NL (- 1)
6. Avicii, SE (- 3)
7. David Guetta, FR (- 2)
8. Nicky Romero, NL (- 1)
9. Skrillex, USA (+ 2)
10. Steve Aoki, USA (- 2)

Bekijk hier de rest van de lijst

De Aziatische-Amerikaanse DJ, Steve Aoki, met een Japanse vader is een van de meest energieke DJ’s weet hoe hij een show moet geven.Hij drinkt champagne en spuit deze ook in het publiek, trekt zijn shirt uit, stage diving, vaart met een bootje door het publiek, klimt op de dj booth, springt van balkonnen af, maakt selfies en gooit met taarten. Ben je benieuwd naar een optreden van Steve Aoki kijk dan naar het optreden tijdens Tomorrowland dat al bijna 1,5 miljoen keer is bekeken.
[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=7KygxwFJYZo[/embedyt]

Ook ASN Online kent Steve Aoki heel erg goed. Steve Aoki was in Nederland een paar jaar geleden om zijn nieuwe single met Afrojack te promoten. Kim Do en ASN TV kregen de kans om hem te interviewen en wat vragen te stellen over zijn rol als Aziatisch rolemodel. Wij zijn erg trots op het interview en willen deze natuurlijk graag met jullie delen:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=DzlhMyYyuK8[/embedyt]

GEEN REACTIES