De deal brengt grote Chinese bedrijven samen. De filmafdeling van de Chinese e-commerce gigant Alibaba, Alibaba Pictures heeft een deal gesloten om een ​​film-en tv-bedrijf te beginnen met de werelds grootste studio-faciliteit, Hengdian World Studios. De samenwerking focust op high-tech blockbusters.

“Wij geloven dat onze samenwerking ons meer concurrerend maken en de lat hoger legt qua inhoud, innovatie, investeringen, productie en distributie,”. Aldus Alibaba’s chief Zhang Qiang, voorheen als onderbevelhebber bij China Film Group, tijdens een mededeling van de deal.

De deal is een relatie tussen twee grote Chinese marktspelers. Zhang zei dat in de toekomst Alibaba zou richten op high-tech blockbuster films en vertelde de media dat geografisch, Hengdian heel dicht bij het ​​hoofdkwartier Alibaba in Hangzhou gelegen zit.

De partners zijn van plan om te investeren, beheren, produceren en distribueren van films en tv-projecten op een geïntegreerde platform voor e-commerce en entertainment.

Alibaba’s recordbrekende beursnotering van 19 september gaf het bedrijf een marktwaarde van ongeveer $230 miljard. Alibaba Pictures werd opgericht in juni met de aankoop van het bedrijf van 60 procent van Chinavision Media Group in Hong Kong voor $804 miljoen.

Alibaba Pictures heeft plannen om in 8-10 films per jaar te investeren, 3-5 tv-drama’s en hetzelfde aantal web-only drama. In het bestuur zit de superster Jet Li, die bevriend is met Jack Ma, de voormalige Engelse leraar die Alibaba in 1999 heeft opgericht.

Hengdian Studios werd in 1996 opgericht door een Xu Wenrong. Hengdian Studio is verspreid over 10 vierkante mijlen, ongeveer twee keer de grootte van Beverly Hills, en bestaat uit 13 opnamen bases. Meer dan 1.200 films en tv-programma’s zijn hier geschoten waaronder Zhang Yimou’s Hero en Ang Lee’s Oscar-winnende Crouching Tiger, Hidden Dragon.

GEEN REACTIES