fotoIn dit #Throwbackthursday vertelt Randy over zijn avonturen in Rusland, zo is hij een lekkere maaltijd voor bedwantsen geweest en waande hij zich in het tsaristische St. Petersburg. Ook wil hij later wel het leven van een nomade voor een dag overnemen…

Randy! Hoe kom jij bij ASN en wat heb je allemaal gedaan?

Stukjes van ASN in de Asian NL krant hadden mijn interesse gewekt. Ik wist alleen toen nog niet hoe ik crewmember van ASN kon worden. Echter, tot op een zekere dag hoorde ik een mooie mixtape die Melvin op de ASN Facebookpagina had gedeeld. Ik vroeg aan hem welk nummer het was en tegelijkertijd raakten we even in gesprek. Ik vroeg toen aan hem hoe een leek als ik crewmember kon worden. Melvin stelde me gelijk voor aan de hoofdredactrice van ASN en sindsdien ben ik redactielid! Nu schrijf ik vaak stukjes voor ASN en Asian NL.

Je studeert Russisch, dat hoor je niet veel! Kun je hier wat meer over vertellen?

Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven voor mijn bachelor. Het is een pittige studie waar je vooral de Russische taal en cultuur maar ook de geschiedenis, economie en politiek leert. Het heeft me bloed, zweet, tranen en vooral veel frustraties gekost. Ik studeer Russisch omdat ik van talen hou en de Russische taal heel mooi vind. Ik ben er geweest, maar ik moet zeggen dat het leven daar nogal somber was, vooral in de strenge winter. Omdat het allemaal nieuw voor mij was, kwam ik er samen met mijn klasgenoten met gemak doorheen. Ik zal niet nog een keer daar voor lange tijd willen verblijven. Voor een reis met een gezelschap is het overigens altijd wel leuk.

Wat was het leukste wat je hebt meegemaakt in Rusland en wat het minst leuke?

Ik vond de mooie gebouwen en beelden in de steden het mooist. Ook waren de steden prachtig bedekt met een dikke laag sneeuw. Als ik in St. Petersburg was, had ik het gevoel dat ik in het tsaristische tijdperk leefde van vóór de Russische Revolutie in 1917. Dit kwam door de gebouwen en standbeelden die bewaard waren gebleven uit die tijd. Als ik in Moskou was, zag ik vooral veel gebouwen en standbeelden uit de Sovjet tijd. Wat minst leuk was, was dat ik elke ochtend wakker werd met een bergketen van bulten als gevolg van een maaltijd van bedwantsen. Akelige beestjes die tussen de gleuven van mijn beddenstel leefden en tijdens mijn diepe slaap tevoorschijn kwamen voor een bloedmaaltijd. Heerlijk voor die beestjes, maar zeer vervelend voor mij.

Welke cultuur vind je nog meer interessant? En welke landen wil je graag nog meer bezoeken?
Ik vind de cultuur van de nomadenstam heel speciaal omdat ze een heel andere leefomgeving en stijl hebben dan wij stedelingen of dorpelingen. Het liefst wil ik een weekje leven als een echte nomade, bijvoorbeeld Toeareg, een nomadenvolk die diep in de Sahara woestijn leeft. Verder wil ik de prachtige tropische eilanden in de Stille Oceaan bezoeken.

Als je een top 3 moest maken van je favoriete nummers, welke zouden dit zijn?
‘No women no cry’ van Bob Marley
‘The moon represents my heart’ van Theresa Teng

Wat is je film top 3?

Ik heb niet echt top 3 specifieke films, maar meer top 3 categorieën films. Te weten: Komedie, keiharde actiefilms en veldslagen-/oorlogsfilms. Niet alleen Hollywood, maar ook Chinese films van die categorieën spreken me aan. Films van Jim Carrey en Stephen Chow (周星馳) amuseren mij keer op keer. Ook al heb ik die films zo vaak gezien dat ik er van kan dromen.

GEEN REACTIES