Je kunt de reacties grofweg verdelen in twee groepen: de ’OMG! Wat een gedrochten, ze zijn zo lelijk en hun luisterkwaliteit is zoo slecht voor dat geld!’-groep en de ‘OMG! Wat vet, waar heb je ze vandaan, ik wil er ook zo één kopen!’-groep. Natuurlijk heb ik het dan over de koptelefoons als fashion statent/accessoire. En dan niet de lelijkerds waarbij de luisterkwaliteit voorop staan, maar juist degenen die vooral populair zijn om het design.

De modieuze koptelefoon is al lange tijd een trend. Op straat zijn de dragers vaak met grote aandacht gekleed, waarbij de opvallende hoofdsieraad goed zichtbaar is. Ook kun je ze op ‘artsy’ of ‘diepzinnige’ foto’s spotten waarbij de koptelefoon vooral niet te missen is. In Nederland is de bekendste drager de modeontwerper Daryl van Wouw, maar zijn typische manier van dragen (boven de oren/op het zijhoofd) zou ik niet aanraden voor de normale persoon, dat gaat zelfs de meeste koptelefoonliefhebbers te ver. De populariteit van de producten zijn alleen maar gestegen naarmate steeds meer bedrijven het design een grotere aandacht gaven. Ik besloot de leukste en populairste merken (naar mijn mening) eruit te lichten:

Skullcandy is meteen ook het meest makkelijk verkrijgbaar in Nederland
skull-candy

Mix-style is populair om de simpele, maar opvallende stijl
mix-style

Swimmer richt zich op de vrolijke en ‘cute’ designs
swimmer-headphone

Je kunt proberen een echt originele koptelefoon te krijgen door er zelf één te customizen d.m.v. tekeningen en/of stickers, maar dat zou ik alleen doen met hele goede instructies en materiaal. Ook wil ik nog zeggen dat ik niet alle merken ken (echt helemaal niet!), maar deze vond ik er toch wel uitknallen qua design. In de laatste jaren is er verder ook een grote aandacht gekomen voor de modieuze oordopjes, maar wie echt wilt opvallen gaat natuurlijk voor de koptelefoon.
irwan

GEEN REACTIES