Verstopt in een klein dorpje met stadsrechten zit oprecht één van de beste Aziatische fusion restaurant waar ik ooit heb gegeten. De eigenaren, Jeroen en Anna, willen aantonen dat zelfs in Oisterwijk de échte Aziatische keuken wordt gewaardeerd. Oisterwijk ligt 15 minuten van Tilburg en minder dan 30 minuten van Breda, Den Bosch en Eindhoven vandaan.

De eigenaar vind het belangrijk, om de klant kennis te laten maken met traditionele Aziatische gerechten die op een culinaire manier geserveerd zijn. Kwaliteit en smaak zijn erg belangrijk, er worden alleen gerechten geserveerd die de eigenaar zelf ook lekker vind. De klanten beginnen altijd met sushi, maar eindigen vaak met warme gerechten en daar ligt ook hun kracht. Het restaurant biedt platen aan waarin sushi en warme gerechten worden gecombineerd.

Wat mij erg opviel was de aankleding, sfeer en de vriendelijke bediening. Het menu was overzichtelijk. De gerechten waren goed geprijsd en ook het personeel kon goed uitleggen wat de specials waren. Ik heb een ware smaaksensatie beleeft, door alle specials te bestellen die de ober mij had aangeraden

plateau

Ik kreeg een amuse geserveerd van groente op zuur en dit was een keer wat anders dan brood. Vervolgens werd er een plateau geserveerd met sushi, dim sum hapjes, yakitori (japanse kip spiesje), dumplings en nog veel meer lekkers. Dit smaakte bijzonder goed en sloot goed aan op de visie van de eigenaar. De sushi was enorm lekker, maar uiteindelijk waren het de mosselen en andere Aziatische hapjes die mij bij zijn gebleven.

little-asian-cuisine-1biefstukst jacob

Na het plateau was ik over de streep en heb ik mij nog meer laten verrassen door de vele gerechten die ik geserveerd kreeg. Ik heb een heerlijke salade met advocado en garnalen, gestoomde St. Jacobssschelp met vermicelli en knoflook, heerlijke biefstuk en nog vele andere gerechten gekregen. Dit was voor mij een ware sensatie en het combineerde voor mij op een bijzondere manier de Chinese en Japanse keuken. Vooral de St. Jacobsschelp was erg lekker en bereidt op de traditionele manier.

Kortom Little Asia Cuisine laat zien dat goed eten niet duur hoeft te zijn en dat je niet naar de randstad hoeft te gaan om goed Aziatisch te eten. Ik was zo vol dat ik geen toetje meer heb kunnen eten en daar kom ik zeker binnenkort nog een keer voor terug.

Adres:
Lindeplein 1, 5061 HN Oisterwijk
Tel: 013 – 590 9819

Openingstijden diner:
di. t/m zo.: 17:00 uur – 22:30 uur
Op feestdagen geopend

Prijzen:
Verrasssings menu 26 – 41 euro (3-5 gangen), voorgerechten (5-7 euro), hoofdgerechten (14-17 euro) en dessert (3-6 euro)

GEEN REACTIES