Door vaker vis te eten kunnen vrouwen mogelijk kans op gehoorverlies verkleinen. Dat is gebleken uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door het Brigham and Women’s Hospital in Boston (Verenigde Staten).

De onderzoekers vonden dat het eten van minimaal twee porties vis per week het gehoorverlies kan helpen voorkomen. Al hoewel gehoorverlies als iets gezien wat onvermijdelijk is worden er steeds meer factoren ontdekt die invloed hebben op dit proces en het zelfs kunnen veranderen.

Twee keer per week een portie vis eten
Opvallend in het onderzoek was dat vrouwen die wekelijks twee porties vis aten 20% minder vaak te maken kregen met gehoorverlies, dan de vrouwen die zelden of nooit vis aten. Dit komt met name door de omega-3-vetzuren in vis, die blijken een positief effect te hebben op het gehoor. De onderzoekers gaven aan dat dit bij elke vissoort het geval was, maar ze konden de oorzaak hiervan niet bewijzen.

GEEN REACTIES