Pineapple-Mojito-preparation-1  Voor 6 personen
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min
Totale bereidingstijd: 10 min

Voor de bereiding begint het met  ingrediënten gelijk aan de klassieke mojito: rum, mint, limoen, suikerrietwater (siroop) (fijne kristalsuiker of suikersiroop) en sodawater (koolzuurhoudend water) met verse stukjes ananas aan de mix toegevoegd.

 

 

Pineapple-Mojito-4

Ingrediënten
– 1 kop water
– 1 kop suikerriet
– 1 bundeltje munt
– 1 hele ananas (in stukken gesneden)
– 2 limoenen
– 1 kop rum
– 1 liter sodawater
– ijsklontjes

 

 

Instructies

  1. Maak de basis met de suikersiroop door het water te koken met de suiker in een kleine pan, roer tot de suiker is opgelost. Laat het goed afkoelen voordat je het bewaart in een hersluitbare fles of container. Voor een mint infusie, haal de pan van het vuur en voeg een handvol mint bladeren toe. Laat het vervolgens intrekken en afkoelen naar een frisse mint siroop, verwijder de bladeren of giet het door een zeef in een hersluitbare fles of container.Pineapple-Mojito-2
  2. Voor een verfrissende ananasmojito  maak eerst een puree door ½ -1 kopje e ananasstukjes in een blender toe te voegen samen met de mintsiroop hieraan toe. Laat het lang of kort pulseren voor een fijner of grover structuur. Schenk het over in een hersluitbare fles, kan of pot en bewaar het in de koelkast voor later gebruik, dit zal 2 tot 3 dagen houdbaar zijn.
  3. Serveren in een grote kan: Kneus samen  1 kop ananasstukjes, ½ muntblaadjes en de limoenpartjes  mix ze met elkaar. Voeg 1 kop rum en een kop ananas-muntpuree (die je in stap 2 hebt gemaakt) vul de kan voor de helft met ijs, voeg soda water erbij. Roer het geheel goed om en proef, vervolgens schenk je de inhoud in longdrink glazen. Voor presentatie versier de rand met een stukje ananas en rietjes erbij. .
  4. Serveren in een longdrink glas: neem 3 stukjes ananas, 3 limoenpartjes en 6 muntblaadjes en kneus alles tezamen. Voeg 2 shots rum en 2 shots van de ananasmuntpuree, vul het  met ijs eerst en dan aanvullen met soda. Garneer met rietjes en ananas of limoen part op de rand of aan een cocktailprikker.

Pineapple-Mojito-

Beste foodies,
Hebben jullie vragen over ingrediënten, bereidingswijze/-techniek of een recept verzoek laat hier op Asn-online een bericht achter of stuur direct naar info@asianfoodtrail.com. Alle vragen over koken zijn welkom en worden hier beantwoord. Heb je toevallig al één van de geplaatste recepten bereid, stuur dan een foto door van jouw keukenprestatie- of variatie, dan plaatsen we die in een fotogalerij.

Wil jij nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan op de website van AsianFoodTrail!

 

GEEN REACTIES