Beetroot-Salad-Orange-Feta-Mint-1

Wil jij eens een andere salade proberen? Dan is deze rode bieten salade een echte aanrader! De sinaasappel en mint maken het extra fris en lekker!

 

 

 

Ingrediënten:

–       5 kleine rode bieten (voorgekookt pak)
–       2 kleine sinaasappels (geschild en in partjes)
–       1 dikke plak fetakaas (geit- of schapenkaas)
–       2 eetlepels mint (fijn gesneden)
–       ½ kleine ui (kleine dobbelsteentjes )
–       1 teentje knoflook (fijn gehakt)
–       ½ kop olijfolie (extra virgin of light)
–       1 eetlepel mosterd (grove mosterd of dijonnaise)
–       1 eetlepel balsamico  azijn (Chinese zwarte azijn JinKiang is een goede vervanger of rijst azijn, rode en dragon azijn zijn andere opties.
–       ½ eetlepel honing (of fijne kristal suiker)
–       Zout en peper (naar wens)
–       Handje verse kruiden mix (elk 2 takjes; rosemarijn, basilicum, oregano, fijn gehakt)
–       6 tot 8 bladeren mint (fijn gesneden garnering)

 
Beetroot-salad-Orange-Feta-Mint-2

Instructies 

  1. Snij de bieten eerst in plakjes dan in reepjs en vervolgens in dobbelsteentjes en zet ze in een kom. Verwijder schil met zoveel mogelijk witte vel en pitten uit de sinaasappel partjes. Het is veel werk, maar alle moeite waard voor smaak en presentatie. Voeg het toe bij de bieten en mix het geheel door elkaa.
  2. Balsamic-mosterd  dressing: snij de uien fijn in kleine dobbelsteentjes, hak de knofloof en alle kruiden. In een kom voeg de uien en knoflook toen en schenk de azijn erbij laat het even intrekken, dan grove mosterd eraan toevoegen met olijf olie en de fijngesneden verse kruiden. Met een garde het geheel snel met elkaar vermengen tot een geheel of je kunt alle ingredienten in een jampot doen en goed door elkaar schudden. Vervolgens peper en zout naar smaak toevoegen.
  3. Schenk de dressing over de bieten heen en mix alles samen, laat het daarna even staan. Doe daarna de sinaasappels erbij en meng de partjes er voorzichtig doorheen, schep het mooit op een bord  en verkruimel de stukjes fetakaas bovenop en strooi vlak voor het serveren de fijngesneden mint erover heen. .

 

Beste foodies,
Hebben jullie vragen over ingrediënten, bereidingswijze/-techniek of een recept verzoek laat hier op Asn-online een bericht achter of stuur direct naar info@asianfoodtrail.com. Alle vragen over koken zijn welkom en worden hier beantwoord. Heb je toevallig al één van de geplaatste recepten bereid, stuur dan een foto door van jouw keukenprestatie- of variatie, dan plaatsen we die in een fotogalerij.

Wil jij nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan op de website van AsianFoodTrail!

 

GEEN REACTIES