Het Zuid-Koreaanse elftal, die in de glorietijd onder leiding van Guus Hidding de halve finale behaalde heeft op het WK 2014 de hoge verwachtingen niet waargemaakt. In een poule met: Belgiƫ, Algerije en Rusland eindigde Zuid-Korea op de laatste plaats. De toeschouwers hebben op een emotionele manier laten weten hoe ze erover voelde.

Toen het nationale team in Seoul op de luchthaven aankwam en zich ingetogen opstelde voor de fotografen, werden ze vanuit het publiek bekogeld met toffees. Aan de gezichten van de spelers was het duidelijk te zien dat zij de belediging begrepen.

Toffee is vrij vertaald in het Koreaans “yeot” en “yeot meoguo” en dat kan vertaald worden in het Nederlands als “eet toffee”. In het Koreaans betekent “Yeot Meogue”: “F*ck you” of “krijg de kolere”. Dit lijkt ons duidelijke taal.

De bondscoach, Hong Myunbg-bo, neemt het op voor het team. De coach claimt dat het gewenste resultaat niet bereikt is door het tekortschieten van de coach. Voor al onze spelers ligt een mooie toekomst in het verschiet. Hij is teleurgesteld dat de liefde en steun die het volk hun heeft gegeven niet heeft gereflecteerd in de prestaties van het team.

GEEN REACTIES