collage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit #ThrowbackThursday interview vertelt DJ Rufus Riley over hoe hij bij ASN komt, over zijn vele gigs in Duitsland en over de gekke dingen die hij meemaakt tijdens zijn optredens…

Hoi Rufus Riley! Kun je me meer vertellen over hoe je bij ASN bent gekomen en wat je nu doet voor ASN?
Het begon allemaal toen ik als DJ net om de hoek kwam kijken, zo’n 8/9 jaar geleden. Tijdens de ASN sporttoernooien had ASN altijd zijn resident DJ’s staan om muziek tijdens het event te verzorgen. Ik mocht daar een keer een setje komen draaien en zo ben ik eigenlijk doorgegroeid tot resident DJ van ASN. Daarnaast doe ik nu al een tijdje de Rufus Favorites voor ASN, waarin ik elke maand 3 nieuwe tracks tip.

Protegé van DJ Irwan zeggen ze altijd, maar inmiddels ben je uitgegroeid tot een welbekende DJ in de scene! Je moest laatst in Frankfurt draaien, doe je dit nu vaak? En is er een verschil tussen Nederlands en Duits publiek?
Dat van Frankfurt is een jaarlijks evenement, genaamd Asian United. Het is het grootste Asian feest in Duitsland, met ruim 3.000 bezoekers. Hier ben ik de afgelopen vier jaar altijd bij geweest en volgend jaar hopelijk weer. Verschillen zijn er zeker, maar ik vind dat iedereen volgend jaar moet komen om dit zelf mee te maken. Verder kom ik ook regelmatig in Stuttgart en Hamburg. Opvallend is wel: de vrouwen zijn altijd heel classy. Rokken, jurken, high heels. Chicks in een spijkerbroek met sneakers eronder kan je op 1 hand tellen. Dat is hier wel anders. Dus Nederland, step up your game!

Hoe bereid jij je voor wanneer je een gig hebt? Heb je een bepaald ritueel of iets?
Dat verschilt per gig vaak. Geen vaste rituelen, zoals een yell met de crew voor het opgaan of iets dergelijks. Belangrijk is sowieso dat alle muziek up to date is; dat is een must voordat ik de club in ga!

Je hebt al vele optredens gegeven. Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens zo’n optreden?
Sex on stage! Gewoon recht voor je neus op het podium terwijl je aan het draaien bent. Dat is iets wat je niet dagelijks tegen komt in een club toch?

Met wie zou jij ooit nog eens willen samenwerken? En waar zou jij dan willen optreden (land, club etc.) en waarom?
Ik zou heel graag iets willen doen met Beyoncé of Rihanna, en dat live uitvoeren op een heel groot festival ergens buiten Europa, in The States of ergens in Azië. Waarom? Eerlijk, zie het voor je, dat is toch vet!

Welke 3 tracks heb jij als laatst geluisterd?
DJ Khaled ft. Nicki Minaj & Future – I wanna be with you
Disclosure – You and me
R. Kelly – Cookie

Schermafbeelding 2014-06-19 om 09.04.01Zijn er naast nummers ook nog films die je ons kan aanbevelen? Of kijk je geen films?
Ik kijk eerlijk gezegd heel weinig films. Laatste recente film die ik gezien heb was “We’re the Millers” met Jennifer Aniston. Wel keihard lachen die film, dus als je die nog niet gezien hebt, zou ik die zeker gaan kijken… Maar who needs movies, het WK is aan de gang! 😉

 

GEEN REACTIES