Schermafbeelding 2014-06-18 om 22.43.52Het was alweer een tijdje geleden, maar ik herinner het me als de dag van gisteren. Het was een mooie, maar koude winterdag. Ik had die dag een lange spijkerbroek aan. Omdat het zo koud was had ik al meerdere kopjes Pickwick ‘winterglow’ thee en Rooibos Aardbei-slagroom thee op. De nood was hoog en ik ging zitten. PLONK-DONK! En jawel, voordat ik ook maar een druppel had losgelaten besloot mijn geliefde telecommunicator dat ie de wc maar eens van binnenuit wilde bekijken. Hoe zeggen ze dat ook alweer bij kwalitatief onderzoek? Het verstehen van het water closet. Het van binnenuit begrijpen.

Ik heb nog een historische wc met plateautje, waar je je behoeftes nader kunt onderzoeken als je dat wilt. En in plaats van dat ie netjes op het plateautje blijft liggen, glijdt ie door tot in de buis. Lekker! Ik zag ‘m nog net liggen. Natuurlijk komt meteen mijn moederinstinct naar boven. Zoals een leeuwin haar welpjes beschermt, zo bescherm ik mijn dierbare door mijn hand in de pot te steken om hem te redden van de verdrinkingsdood.

Toevallig hoorde ik die week wat tips voor als je je telefoon in het water hebt laten vallen. Een goed moment om deze tips maar eens uit te proberen. Als eerste zette ik mijn telefoon uit. Helaas viel hij meteen al uit toen ik op het aan/uit knopje drukte. Snel verder met stap 2. Dat was het droogdeppen van de telefoon en zoveel mogelijk water uit de telefoon te laten lopen. Ik liet bijna 3 keer m’n telefoon uit m’n handen vallen, maar uiteindelijk was ie zo goed als droog (van de buitenkant dan). Stap 3 was de telefoon in een bak met rijst leggen. En ja als Aziaat heb je natuurlijk altijd rijst in je kast staan. Dus +1 voor Asian zijn.

Schermafbeelding 2014-06-18 om 22.43.01Voor de zekerheid heb ik mijn telefoon 2 weken lang in een bak met rijst op de verwarming gelegd. Ik had goede hoop. Die verhalen over telefoons die spontaan weer te beginnen met werken komen toch niet voor niets de wereld in? Na 2 weken was het dan eindelijk zover, hij mocht het daglicht weer zien! Ik legde hem aan de lader en ging toen in bed liggen. Na een half uur lag ie nog steeds doodstil naast m’n bed. Ik voelde me toen wel een beetje bezorger worden. Wat als…?

Al snel vergat ik mijn telefoon, ik was namelijk ‘Married with Children’ aan het kijken en die Al Bundy was weer bezig met het niet verkopen van damesschoenen. Na een uur of 2 hoorde ik opeens het bekende geluidje van de iPhone… It’s alive! Sindsdien ben ik alweer een halfjaar verder en doet mijn iPhone het nog steeds! Hoewel de wifi-optie het niet meer doet en ik alleen gebruik kan maken van de selfiecamera, ben ik nog steeds verwonderd over hoe een bak met rijst mijn telefoon van de verdrinkingsdood heeft kunnen redden. Zo zie je maar weer, rijst is veelzijdig!

Schermafbeelding 2014-06-18 om 22.42.21

 

GEEN REACTIES