‘Klaaaar jij zult nooit je rijbewijs halen.. beter stop je meteen met die lessen. Dat bespaart heel wat levens.’ ‘Eet niet zo veel ijs, je sport voor niks.’

Wij Asians moeten onze ouder dankbaar zijn voor de harde aanpak. Ze ze en je flink onder druk waarbij ze ook nog eens een goed resultaat verwachten en wanneer je faalt kun je klappen vangen, of in mijn geval eindeloze preken krijgen. Ik ben ook gewoon groot gebracht door Chinese ouders, dus het meisje dat je nu voorbij ziet komen in clubs en flyers was drie jaar geleden helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Ik laat me door niemand onder druk ze en. Hoe lastig het ook is, respecteer hun standpunt. Bekijk het vanuit een ander perspectief. Regels zijn er om verbroken te worden, maar blijf positief en kalm terwijl je dat doet. Uiteindelijk word je daar onbewust sterker en wijzer van. Vooral bij een dochter verdwijnt de bezorgdheid niet als sneeuw voor de zon. Inmiddels ben ik op mijn 19e levensjaar beland: iedere dag van het leven genieten, grote risico’s nemen om ervaring op te doen en tegelijkertijd houd ik me bezig met netwerken waar ik in de toekomst profijt van zal hebben.

Ik sta erom bekend dat ik lef heb, dus negatieve reacties van buitenaf is geen verrassing voor mij. Wat mijn omgeving te zeggen heeft, vat ik ook nooit persoonlijk op. Hoe ga ik om met die kritiek? Van je familie moet je het maar hebben. Zij zeggen straight in the face wat ze van me vinden en ik zie het niet als beledigend of kwetsend.
Integendeel, het geeft me de motivatie om te laten zien dat ik mijn doel wél kan behalen.

Don’t tell people your dreams, show them. Op de flyer voor Asian Affair had ik ook veel commentaar ontvangen en hier is een voorbeeld ervan: ‘Je wordt later niet meer serieus genomen door het beeld dat je nu van jezelf neerzet’. Bij deze ging ik toch even nadenken. Als eerst bedankte ik degene omdat die me erop aansprak. Het is tenslotte goed bedoeld, maar eerlijk gezegd zie ik niet wat er veranderd moet worden.

Er zullen altijd wel mensen zijn die hun onzekerheid proberen te verbergen door je zwart te maken. Ik focus me daar niet op. Heb respect voor jezelf, create that positive attitude en je omgeving respecteert dat weer naar jou toe.

Much love,

Jessica

GEEN REACTIES