De Chinese internetgigant Alibaba heeft 80% van China’s e-commerce veroverd.
Hoe heeft oprichter Jack Ma dit voor elkaar gekregen en wie is deze man die ook bekend staat als de Chinese Steve Jobs of Bill Gates? In de bekroonde documentaire “Crocodile in the Yangtze” vertelt de Canadese Porter Erisman
over de ups en downs van Ma en zijn bedrijf. Erisman heeft de successen en tegenslagen van dichtbij meegemaakt toen hij er in de periode van 1995 tot 2009 werkzaam was. De film laat zien hoe Ma, als China’s eerste internetondernemer en voormalig leraar Engels, vocht tegen de Amerikaanse gigant eBay tijdens het bouwen van China’s eerste wereldwijde internetbedrijf. Het laat ook zien hoe hij daarmee China in contact bracht met het westen. De film geeft veel inzicht in hoe het bedrijf omgaat met nieuwe uitdagingen en zo ver gegroeid is. Het is daarom interessant voor ondernemers en anderen die geïnteresseerd zijn in de zakencultuur in China.

CinemAsia Quarterly vertoont in samenwerking met Chinese Radio & TV (CRTV) en ChinaTalk deze documentaire op dinsdagavond 17 juni 2014 om 20:00 uur in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. De filmvertoning wordt ingeleid met een presentatie e-commerce in China door marketing consultant Ed Sander van ChinaTalk en na a oop van de film volgt een Q&A via Skype met regisseur Porter Erisman en een paneldiscussie over de opwindende beursgang van Alibaba.

Voor reserveringen of meer informatie, zie www.cinemasia.nl

GEEN REACTIES