Asian beauties opgelet: nu de winter definitief voorbij is en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, komen ook de festivals weer om de hoek kijken. De leukste tijd van het jaar, maar wie wel eens naar een festival gaat kent ook de beauty challenges die je daar te wachten staan. Overstroomde dixies, ellenlange wachtrijen voor de douches, benauwde tentjes en biersmijtende menigtes. Om er voor te zorgen dat je het komende festivalseizoen in mint condition doorkomt geven we je de volgende tips mee.

 

 

1. You’ve got that glow, BB!
Tijdens je verblijf op het festivalterrein wil je graag een gezonde glow op je gezicht (niet te verwarren met vet of bezweet gezicht); iets wat makkelijker is gezegd dan gedaan als je de hele dag in de zon loopt. Laat je concealer en foundation thuis en kies voor een BB cream.
Alhoewel veel westerse merken tegenwoordig een BB cream in hun assortiment hebben, komen de beste BB creams nog altijd uit Korea. Koreaanse BB cream is eigenlijk de ideale combinatie van huidverzorging en make-up, terwijl het ook oneffenheden en pigmentvlekken egaliseert. Vaak zit er ook al een hoge SPF factor in, wat ideaal is vooreen lange festivaldag.

2. Blowing, wat?
Nog zo’n typisch Aziatisch product tegen het glimmen zijn blowing papers, kleinepapiertjes met een talg absorberende werking die voorkomen dat je gezicht er aan het einde van de dag uitziet als een discobal. Vaak bevatten ze ook een matterende poeder. Ze zitten in een kleine verpakking die je gemakkelijk bij je kunt dragen voor een snelle touch up.

3. Mooi haar
Douchen is op een meerdaags festival vaak nog een hele onderneming. Je moet met honderden anderen gebruik maken van slechts een paar douchehokjes. Om te zorgen dat je geen uren bezig bent met je kapsel kun je de dag voor vertrek een
blow dry bar bezoeken. In Nederland zijn er inmiddels een paar salons waar je in 30 minuten je haar kan laten wassen en föhnen. Met een professionele blow dry blij je haar langer in model en wordt het minder snel vet.

4. Huidbescherming
OK, wij kennen Aziaten die angstvallig elke UV-straal vermijden, maar toegegeven: te veel blootstelling aan de zon is schadelijk voor de huid en kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. Neem daarom altijd een hoge factor
zonnebrandcrème mee en breng deze gedurende de dag steeds opnieuw aan.

5. Zien is meemaken
Hoge hakken zijn een absolute must voor de kleinere Aziaten onder ons, maar bedenk wel dat het niet bepaald comfortabel is om met twaalf centimeter hoge palen vast te komen zitten in het natte gras. Onze tip om te kunnen genieten van wat er op het podium gebeurt zonder je nek te verrekken: draag sandalen met een sleehak (wedges) of sneakers met een ingebouwde hak! En als dat niks voor je is vraag dan je lange vrienden

GEEN REACTIES