Aziaten worden vaak jonger geschat dan de werkelijke leeftijd. Soms is dat een zegen, maar soms ook een ongewilde eigenschap.

Zo ook de 43-jarige Japanse vrouw . Als je haar foto’s ziet, zou zij zo door kunnen gaan voor een begin twintiger. Deze moeder van twee kinderen is een ware sensatie geworden in Japan om haar jeugdige uiterlijk en in Japan wordt zij “The Lady of Eternal Youth” genoemd.

Wat is het geheim van haar jeugdige uiterlijk? Dit heb ik mij talloze keren afgevraagd en ik ben in het mysterie gedoken. Masako onthulde een paar van haar beautygeheimen op de televisie. Zij spendeert vermoedelijk ongeveer vijf uur per dag aan de verzorging van haar huid. Masako zegt dat niet roken, veel water drinken om toxines weg te spoelen, crèmes gebruiken die gemaakt zijn op vitamine E basis, zonnebrandcrème gebruiken, voldoende slaap en een gezonde balans haar geheim is. Het klinkt bijna te eenvoudig om waar te zijn.

Maar zij heeft ook andere beautytips voor ons, die zij onthult in haar blog. Deze zal ik hieronder belichten:
– Huidverzorging: gezond eten en leven is een belangrijke factor voor een stralende huid. Bepaalde voedingsstoffen hebben een positieve uitwerking op de elasticiteit en structuur van de huid. Zij gaan vochtverlies en huidvermindering tegen. Bijvoorbeeld: onbewerkte cacao, verwarmde tomaten, yoghurt, grapefruit, walnoten en amandelen.
– Goede make-up: zorg dat je de juiste make-up gebruikt dat past bij jouw leeftijd. Felle kleuren en schaduwen passen minder bij je als je ouder wordt.
– Lichaam en geest: regelmatig sporten en de hersenen blijven stimuleren. Sporten zorgt voor een betere bloedsomloop en daarmee krijg je huid een gezonde kleur. Lichaamsbeweging zorgt er ook voor dat het vermogen om na te denken verhoogd wordt.

En misschien is Masako’s grootste ‘geheim’ wel…. Pacman spelen! Zij is een groot fan van spelletjes waarbij je snelle reflexen nodig hebt en Pacman is haar favoriete spel! Ze zegt dat spelletjes zoals Pacman de creativiteit verbeteren, en dat je door het spelen sneller beslissingen kunt maken, de perceptie op scherp kunt stellen en het allerbelangrijkste is dat de geest actief gehouden wordt! Ik zou zeggen, probeer het uit en misschien word jij wel het nieuwe voorbeeld van de eeuwige jeugd!

Verschenen in AsianNL, editie 362

GEEN REACTIES