Dag 12:
IMG_6484Vandaag begon met een vroeg ontbijt wat we snel opaten om ons daarna klaar te maken voor de matriculation ceremonie wat een soort van welkoms ceremonie was. Iedereen moest daarom netjes gekleed en ik kon eindelijk mijn nieuwe legergroene jurkje van de h&m in Tokyo aan. Iedereen zag er heel mooi en netjes uit en nadat de ceremonie over was gingen we eerst nog fotos maken en daarna gingen we naar de cafetaria waar ze allemaal lekkere hapjes en drinken hadden en ook daar weer veel fotos met iedereen gemaakt. Daarna hadden we een informatie sessie over het kopen van een telefoon en prepaid of abbonement. En na goed alles te hebben berekend en uitgerekend kwam ik er op uit dat het het best was voor mij om een Iphone 5c te kopen met een abonnement voor zolang in Japan ben. Ik heb een Witte Iphone 5c gekocht en ik ben er echt super blij mee! Ik hou er altijd van nieuwe gadgets te hebben en zoals me vrienden al weten gebruik ik deze telefoon super veel en gaat ie overal mee naar toe haha. Na het avond eten was er nog een bijeenkomst voor alle clubs waar alle verschillende clubs hun presentaties en toneelstukjes lieten zien van wat hun club betekend en waarom je bij hun club zou moeten gaan. We mochten uiteindelijk 3 clubs kiezen waar we bij wilden horen en ik koos voor de dans club en misschien ga ik ook de hardloop club doen. En dit houd in dat je 1 of 2 keer in de week een club meeting hebt waar je gaat hardlopen of dans lessen gaat volgen. En wij waren na 1,5 uur het wel een beetje zat alle presentaties dus hebben ons toen opgegeven voor de verschillende clubs en daarna zijn we naar onze kamers gegaan en lekker gaan slapen.
Dag 13:
IMG_6522Vandaag begonnen dan eindelijk mijn lessen! Ik had alleen de thee ceremonie vandaag en dat was halverwege de dag en me kamer genootje had ook pas later op de dag les dus we hadden beide lekker uitgeslapen en toen gelunched en naar onze klassen gegaan. Het was heel interessant de eerste les en ik moest al gelijk een onderwerp voor een presentatie kiezen dus heb gekozen voor Kimono en alle spullen die bij een thee ceremonie komen kijken. En we hadden ook alvast leren buigen en lopen wat wel grappig was. Voor de rest niks speciaals gedaan avond gegeten en gewoon gerelaxt en weer lekker wezen slapen.


Via Esther to Japan

GEEN REACTIES