Het is de vloek van velen en een van de meest gewilde functionaliteiten. De optie waarin anderen in whatsapp kunnen zien wanneer jij het ‘het laatst gezien’ bent is een van de meest gehate functies. Ondanks vele wensen was het tot voor kort niet mogelijk om de functie uit te schakelen.

Er zijn vele manieren en trucs gebruikt om de ‘laatste gezien’ functionaliteit te omzeilen: veranderen van de telefoon tijd, het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus en/of het tijdelijk blokkeren van internet. iPhone gebruikers konden het al een tijdje maar sinds de overname van Facebook kunnen nu ook Android gebruikers deze status uitschakelen. Er is nu gelukkig een makkelijkere optie ook voor de Android.
 
Verberg WhatsApp Laatst gezien functionaliteot op de iPhone

Het verbergen van de laatste keer gezien op IOS is relatief makkelijk.

-Bij de lancering van WhatsApp, ga naar ‘Instellingen’.
-Kies ‘Chat instellingen;
-Ga vervolgens naar ‘Geavenceerd’
-Bovenin het scherm zie je de optie ‘Laatst gezien’ en schakel deze optie uit.

Verberg WhatsApp Laatst gezien functionaliteit op de Android

De functie is nog in beta fase, maar kan wel geinstalleerd worden op Android-apparaten. Let op! Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor Android Jelly Bean versie 2.1 en hoger en het werkt niet op tablets.
 
De ‘laatst gezien’ functionaliteit kan uitgeschakeld worden op de volgende manier:

-Ga naar de Play store en installeer de gratis update
-Ga vervolgens naar instellingen
-Kies account instellingen
-Schakel laatst gezien functionaliteit uit (voor iedereen en/of vrienden)

Dit is een goede ontwikkeling voor iedereen die ruzies wil voorkomen met vriend(in), vrienden en confrontaties wil voorkomen met werkgevers en ouders.

GEEN REACTIES