fitness1

Met het mooie weer op komst is het ideale workout schema een trending topic geworden op de Social Media platformen.

Onze redactie heeft de populaire iPhone, iPad en Android app: “Fitness Budy: 1700+ Excercise Workout Journal” getest. Wij zijn altijd huiverig om geld te betalen voor een app maar nadat we de gratis versie bekeken hadden waren we overtuigd dat deze app de €0,99 meer dan waard is.

Fitness Buddy is jouw steun en toeverlaat voor een effectieve en gevarieerde training. Erg overzichtelijk worden de volgende categorieën getoond:

-Oefeningen per spiergroep (Excercises)

-Trainings schema (Workouts)

-Historie van trainingen (My Workout History)

-Gewicht en omvang (Weight & Body Metrics)

fitness2.png

Wat deze applicatie compleet maakt dat elke oefening voor een man of vrouw beschreven wordt.  Er wordt door middel van plaatjes en tekst uitgelegd wat de begin en eindstand is en als laatste stap wordt de volledige oefening getoond.

fitness4.png

De ingebouwde trainings schema’s hebben meerdere varianten van oefeningen voor verschillende dagen. Er wordt een onderscheid gemaakt in een beginnersniveau, gemiddeld. Geavenceerd, expert, oefeningen voor vrouwen, body building en het werken aan doelen (afvallen, grote armen, grote borstspieren, etc). Het is natuurlijk ook mogelijk om een eigen programma op te stellen door handmatig oefeningen te selecteren.

Een handigheid van de applicatie is dat het bijhoudt welke trainingen jij hebt gedaan in de totale duur dat je de applicatie hebt gebruikt en laat het in filters van 7 dagen, 14 dagen, 30 dagen en 90 dagen zien.  Dit is handig om te zien waar je bent gebleven en wanneer het verstandig is om van trainingsschema te wijzigen.

fitness3

Tot slot heeft de applicatie een handige en snelle manier om jouw gewicht en maten bij te houden gedurende de tijd dat je traint. Door middel van statistieken en grafieken kan je zien of de doelen behaald zijn en hoe ver je bent met de doelen die jij van tevoren hebt gesteld.

Waarom heb je nog een personal trainer nodig als deze applicatie in principe zijn taken overneemt. Dit is in onze ogen voor elke fitness liefhebber en leek een handige applicatie en een must have om effectief en doelbewust te trainen.

 

 

GEEN REACTIES