De Google Calendar heb ik altijd een geschikte applicatie gevonden voor mijn drukbezette agenda. Hij werd immers veelgebruikt en vrienden konden mij altijd uitnodigen en vice versa. Totdat afgelopen weekend een vriend, Marvin Eersteling, mij vertelde dat ik de Any.do Calendar app moest uitproberen. Hij beweerde dat dit mijn leven zou veranderen.

De kalender applicatie genaamd ‘Cal’ van Any.do voor de iPhone en Android is vanaf 14 januari 2014 verkrijgbaar op beide platformen. Het heeft een gestroomlijnde interface die vergelijkbaar is met Any.do’s to-do app en biedt soortgelijke functies die elke kalender en to-do lijst app op de markt weet te overtreffen.

anydo1

Je kunt verjaardagen en andere gebeurtenissen synchroniseren met jouw Gmail, Facebook en iCloud. Daarnaast kun je boodschappen versturen en direct vanuit de app in je contacten om vrienden uit te nodigen voor een afspraak. Het is zelfs mogelijk om rechtstreeks vanuit de applicatie de navigatie te starten naar je afspraak toe!

In tegenstelling tot andere apps geeft Cal aan hoeveel vrije tijd je hebt tussen de taken en gebeurtenissen door, zodat je gemakkelijk kunt achterhalen of je nieuwe activiteiten om de huidige afspraken heen kunt plannen. Daarnaast kun je in één oogopslag zien welke delen van de dag behoren tot jouw vrije tijd, en integreert de app ook met de Any.do takenlijst applicatie, zodat je de openstaande taken die je graag gedaan wilt krijgen tijdens jouw vrije tijd direct te zien krijgt.

anydo2

Cal helpt je dus tijd te vinden in en tussen de afspraken door. Verstandig worden deze gaten gebruikt om jou de perfecte balans te helpen vinden tussen vrije tijd en andere verplichtingen.
Afgelopen maanden is de kalenderapp ruimte al steeds drukker geworden, met extra thema’s en templates zoals Sunrise, Tempo en Fantastical.

Any.DO maakt een vliegende start aangezien er al miljoenen actieve gebruikers zijn die de to-do app gebruiken. Mijn verwachting is dat deze gebruikers ook over zullen gaan op Cal, als iedereen die de app gedemonstreerd krijgt er net zo enthousiast van wordt als ik.

Het wordt de gebruiker heel erg makkelijk gemaakt aangezien Any.do automatisch synchroniseert met iCloud of Google en Facebook, zodat je alleen nog maar jouw voorkeuren hoeft in te stellen. Bovendien is de applicatie nog gratis ook!
In minder dan een minuut werkt de applicatie al. Je ziet overzichtelijk wie er jarig is, welke afspraken je hebt staan en in combinatie met de to-do app kun je ook jouw to-do lijst inplannen.

 

GEEN REACTIES