Schermafbeelding 2014-01-23 om 17.19.46Ze werd bijna ontvoerd in China, krijgt geregeld kapsalons aangeboden van vreemde mannen en kan naast Mandarijn ook Arabisch! Ook is ze vaak in de sportschool te vinden en regelt voor jou guestlistspots als je lief bent voor haar… Wie oh wie is er nu aan de beurt in dit #throwbackthursday interview?

Hi Jessica! Jij bent ons hoofd promotie, nog zo jong maar nu al een grote aanwinst. Kun je meer vertellen over je positie binnen ASN?
Vandaag is het dus mijn beurt om jullie iets persoonlijks te delen! Ik was 16 toen ik voor het eerst naar asianparty´s ging en voelde me gelijk thuis in de club. ‘Kun je iets voor me fixen?’ Ja, dit was een vraag die ik ook ooit stelde. Wie wilt er nou niet ieder feest standaard op de gastenlijst staan. Ik hou er niet van om afhankelijk te zijn van anderen en gaf me dus op als crewmember bij ASN en werd promotor. Toen was ik eigenlijk helemaal niet heel actief bezig met promoten. Ik wist niet eens wat het inhield. Een jaar later begon ik steeds meer op te vallen door mijn aanwezigheid en voor bekenden regelde ik dat hun vrienden ook via de guestlist naar binnen konden. Mensen prikkelen om naar feesten te gaan is net als experimenten uitvoeren. Je moet als organisatie heel origineel zijn en weten wat je publiek wenst. Promotie via flyers is tegenwoordig niet genoeg, interactie zowel online als offline is heel belangrijk. Als je beste vriend kritiek geeft op de slechte garderobeservice van die locatie, dan zal je eerder hem geloven toch? Mijn collega’s weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen, voor zowel gastenlijst als reflectie op de afgelopen feesten en evenementen. De vraag waarom ik nog steeds bij ASN zit? Ik heb gewoon een hekel aan organisaties die je dingen gaan verplichten en bij ASN is de keuze aan jou… Laat je creativiteit zijn gang gaan, je mag jouw bijdrage leveren wanneer je er zin in hebt want niks is onmogelijk! Ik ben niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en doe mijn werk nog steeds met alle plezier.

Ik zie dat je laatst een tentamen Arabisch hebt gehad, hoe ging deze en hoe kom je erbij om dit te doen?
Dit is mijn 1e jaar aan de opleiding hbo communicatie op de hogeschool Rotterdam. Ik had de keuze uit heel veel uiteenlopende keuzevakken en nu ik een tijdje tussen moslims leef, wilde ik me wel verdiepen in het mooie Arabische schrift. In mijn verleden heb ik haast nooit moeite gehad met vreemde talen aanleren. Ik studeerde al zes jaar lang mandarijn, nam op havo als extra vakken Duits en Frans en ik haalde goede resultaten zonder moeite. In 8 lessen leerde ik het alfabet schrijven en de klinkertekens toepassen. In het begin had ik wel spijt van mijn keuze. Dan zit je daar in de volle collegezaal, als enige Chinees tussen alle hoofddoeken… De laatste les voor het tentamen had ik er weinig vertrouwen in om te slagen eerlijk gezegd. But it was worth trying, want ik heb mijn studiepunt wel binnen!

Je bent vaak te vinden in de sportschool, hoe gaat jouw workout?
Klopt, ik was voor een meisje al best vroeg begonnen met fitnessen. Als ik mezelf vergelijk met 4 jaar geleden was ik heel slank en woog maar rond de 50 kg. In die tijd durfden de meeste vrouwen nog niet aan krachttraining met de gedachte erachter dat ze een ‘mannelijk’ lichaam krijgen daardoor. Integendeel, ik zag vrouwelijke atleten juist als het ideaalbeeld en het geeft me de motivatie om tot mijn uiterste te gaan. Mijn hobby paaldansen was de aanleiding geweest om verschillende spiergroepen te trainen. Ik moest wel, want anders kon ik mezelf nooit optrekken in die paal. Meteen ging ik aan de slag met dumbbels, net zo lang trainde ik om te kunnen paaldansen. Pijn hield me niet tegen om door te gaan, vooral als je later vooruitgang ziet. Nu kan ik er niet eens aan denken om te stoppen met trainen. Ik werd bijna depressief toen ik vorige zomer een tijdje mijn abonnement moest stoppen voor mijn vakantie in China. Het is gewoon een deel van mijn leven geworden waarmee ik niet zonder kan.

Luister je tijdens je workout muziek? Welke nummers staan in je top 3?
Als ik aan het liften ben zet ik vaak Yellow Claw op en tijdens cardio luister ik graag naar slowjams. Op mijn afspeellijst vind je vooral veel nummers van Trey Songz en Drake.

Schermafbeelding 2014-01-23 om 09.51.50Ik hoor weleens gekke verhalen over jou en dudes die achter je aankomen om je een kapsalon aan te bieden, heb je meer van dat soort rare dingen meegemaakt?
Hm, ik weet niet eens waar ik moet beginnen haha. Ik vind tegenwoordig niks meer bizar. Een verhaal wat me het meest is bijgebleven, is toch wel de creepy Amerikaanse gast die de hele avond met mijn foto in zijn zak rondliep door de zaal. Volgens een vriend wilde hij me vinden en vervolgens meenemen in de kofferbak van zijn auto. Vorig jaar in China kreeg ik ook te horen dat ik bijna werd meegenomen, gelukkig werd ik beschermd door vrienden van mijn vader. Het had flink hand uit de hand kunnen lopen als we daar alleen waren. Hij durfde het niet die avond te vertellen maar de volgende dag pas. In paniek raken is niet nodig. Ik zie het als een waarschuwing.

Je hebt laatst een tattoo laten zetten… Kun je hier wat meer over vertellen?collage
Ik kreeg op mijn 18e verjaardag van mijn vrienden een tattoobon. Ze kwamen op dat idee omdat ik veel afbeeldingen en inspiratie opzocht over tattoos. Er zit geen diepe betekenis aan mijn tattoos, als mensen het afvragen. Ik werd vrolijk wakker, maakte een schets en ging naar de shop. Het leek me beter om het meteen te laten zetten dan steeds uit te stellen. Ik heb heel veel inspiratie en ja, na de eerste stap is de verleiding groot om er meer te zetten… Veel tieners houden dingen als tattoos en piercings verborgen voor hun ouders. Bij mij zijn ze wel op de hoogte. Het liefst willen ze dat natuurlijk niet, maar ze gunnen me alle vrijheid en steun die ik van ze vraag. Daarom mag ik zeker niet klagen over mijn ouders. Ik ben heel open en vind het fijn om over alles te kunnen praten. Dat zou ook de reden zijn waarom ik nooit ruzie krijg. Ookal doe ik niet altijd wat er van me verwacht wordt, ik krijg heel veel kritiek op me af maar dat maakt mij hoe ik nu ben. ‘Have faith in yourself.’

 

GEEN REACTIES