brief

Donderdag 10 oktober ontvingen bijna 74.000 nieuwe Nederlanders een brief van de minister van Volksgezondheid met de vraag zich te registreren in het Donorregister. Bij de brief zit een folder en een persoonlijk donorformulier. De post sluit aan op de Donorweek van 14 tot en met 20 oktober, waarin heel Nederland in het teken staat van orgaandonatie.

donor1

Keuze vastleggen
De meeste nieuwe Nederlanders weten niet dat ze zich direct in het Donorregister kunnen registreren als zij zich in Nederland vestigen. In elk land moet de keuze over orgaandonatie apart vastgelegd worden. Iedere nieuwe Nederlander ontvangt daarom drie jaar na aankomst een brief en donorformulier. Vanaf 14 oktober vindt u een speciale themapagina met inhoudelijke informatie over orgaandonatie in het chinees op gogodutch.nl.

Donorweek
De jaarlijkse Donorweek is dit jaar van 14 tot en met 20 oktober 2013. Op allerlei manieren vragen de Nederlandse Transplantatie Stichting, de gezondheidsfondsen en het ministerie van VWS tijdens die week aandacht voor orgaan- en weefseldonatie. Een belangrijk doel is mensen te stimuleren hun keuze –Donor Ja of Nee– vast te leggen in het Donorregister. Vorig jaar leverde de Donorweek maar liefst 38.000 nieuwe registraties op.

donor2

Acties
Zoals ieder jaar wordt de Donorweek op maandag afgetrapt met een live online uitzending via YouTube. Bekende Nederlanders gebruiken hun hele netwerk en alle mogelijke middelen om aandacht voor orgaandonatie te vragen en anderen oproepen om ook donor te worden. Daarnaast vinden er in heel Nederland een groot aantal acties en evenementen plaats tijdens de Donorweek.

GEEN REACTIES