Tegenwoordig kunnen we het niet helpen om sceptisch te zijn over producten die beweren dat ze een SmartWatch zijn. Je kunt je afvragen wat een SmartWatch is? Misschien Heeft GEAK, een in Shanghai gevestigde onderneming, een overtuigend antwoord hiervoor.

Dit draagbare apparaat heeft een verrassend aantal functionaliteiten. De meest verassende eigenschappen zijn:
-802.11b/g/n WiFi module
-Android 4.1 besturingssysteem
-voice-to-text invoer
-Bluetooth 4.0
-GPS
-FM-radio
-Hoofdtelefoonaansluiting

Dit zijn indrukwekkende eigenschappen die je van bijvoorbeeld een iPad Nano of een iPod Touch zou verwachten, maar de Smartwatch gaat nog een stapje verder en heeft sensoren ingebouwd. De Smartwatch biedt de mogelijkheid om toezicht te houden op het slaappatroon, de hartslag, de bloeddruk, de lichaamstemperatuur, de stemming en het aantal gelopen stappen van de gebruiker.

Deze componenten zijn netjes afgewerkt in een 8mm slanke behuizing van het horloge. Het bevat een 1GHz processor. De chip heeft een intern geheugen van 512 MB RAM, 4 GB opslagruimte en een kleine 500mAh lithium-polymeer batterij (levensduur van de batterij is onbekend). De Smartwatch is voorzien van een 1.55-inch, 240 x 240 multitouch OGS display en is IPX3 waterbestendig.

Eerlijk gezegd klinkt de SmartWatch te mooi om waar te zijn en de kosten zijn slechts ¥ 1999 (€245). Het horloge is vanaf 3 juli beschikbaar als pre-order, waarna het niet lang meer zal duren voordat we weten of de GEAK’s Smartwatch de titel van werelds beste Smartwatch waard is.

GEEN REACTIES