Niet te geloven, het is lente maar het is nog steeds zo koud buiten. Ik heb al een droge huid en nu krijg ik velletjes en droge plekken op mijn gezicht door de kou, wat nu? Ik heb wel wat tips voor jullie, lees maar verder.

Verzorging
De huid extra goed verzorgen tijdens de koude dagen is zeker een MUST! Dat is echter geen overbodige luxe, je huid heeft het nodig! Naast een hydraterende dag- en nachtcreme is het aanbevolen om de volgende 3 stappen te volgen. Ik weet zeker dat je huid weer lekker hydraterend en zacht aan voelt.

Stap 1: Gebruik een milde scrub om alle velletjes weg te halen op je gezicht. Maar let op! Scrub niet te hard en ook niet te vaak, je wilt niet dat je huid beschadigd. Scrubben kan je het beste 2 keer per week doen, vaker is niet goed voor je huid. Ik beveel zeker de Cure Natural Aqua Gel aan die online verkrijgbaar is. Dit product zal al jouw dode huidcellen weghalen en dus ook de velletjes die op je gezicht zitten.

Stap 2: Stoom je gezicht. Stomen is een hele goede, wel super ouderwets maar goede manier om daadwerkelijk alle poriën en mee-eters te reinigen. Weg met die zwarte mee-eters! Stoom je gezicht 10 tot 15 minuten en was je gezicht met lauw water. Dep het vervolgens rustig droog met een handdoek. Het is aanbevolen om op z’n minst 2 tot 3 keer te stomen per week.

Stap 3: Maskers, maskers, maskers. Oh wat houd ik van ze! Verwen jezelf met een heerlijke verzorgende masker. Juist omdat je net je gezicht hebt gestoomd zijn je poriën open. Zorg er dus voor dat je daarna een masker gebruikt zodat het product makkelijker zal absorberen. Vermijd maskers die hard worden, die drogen je huid vaak uit. Ga liever voor maskers die speciaal voor de droge huid zijn gemaakt of extra voedende maskers. Ikzelf gebruik vaak Aziatische sheet maskers en voor extra droge dagen, gebruik ik de Niveau intensief hydraterend masker die te koop is bij Etos.

Dit waren de 3 stappen. Probeer het een keer uit en laat me vooral weten of het hielp.

– Elisa Lee | Memorable-days.net

GEEN REACTIES