"het wetenschapspel op de iOS/Android"

Met het succes van kennisquizzen als “Weekend Miljonair”, “Lingo”, “De Nationale IQ -Test”en een recent voorbeeld “Weet ik veel” is het duidelijk dat Nederland van quizzen houdt.
Het is daarom niet gek dat mobiele apps als “Wordfeud” en “Words with friends” erg populair zijn onder de smartphone gebruikers. Het probleem van scrabble is dat je een grote woordenschat moet hebben en steeds op de woorden met veel punten moet komen.
Quiz Battle heeft hierop iets bedacht namelijk het populaire bordspelspel “Trvial Pursuit in een battle versie uitbrengen. Elke beurt heb je de mogelijkheid om vijf vragen te beantwoorden in verschillende categorieën als:
• Geografie (blauw)
• Geschiedenis (geel)
• Sport en vrije tijd (oranje)
• Wetenschap en natuur (groen)
• Amusement (roze)
• Kunst en literatuur (bruin)

Je krijgt voor elke vraag 20 seconde bedenktijd en je hebt steeds de keuze uit vier mogelijke antwoorden. Na elk goed beantwoorde vraag krijg je de kans om de gezamenlijke blauw/groene reeks te sturen naar een richting van jouw keuze.
Quiz Battle probeert het spel voor jou zo uitdagend mogelijk te maken door vragen te kiezen die precies bij jou passen. Als je de vragen heel goed beantwoordt, word je uitgedaagd met moeilijkere vragen. Als je veel vragen verkeerd beantwoordt, krijg je iets makkelijkere vragen.
De punten telling is als volgt: een juist antwoord levert een basisscore van 100 punten op. Je krijgt meer punten naarmate je vaker achter elkaar een juist antwoord geeft – een reeks. Je krijgt ook extra punten als je een vraag op een bonusveld met de juiste kleur plaatst. Kort gezegd: hoe meer vragen je achter elkaar juist beantwoordt, hoe meer punten je krijgt.
Al deze factoren maken het spel erg goed speelbaar voor beginnende en gevorderde spelers. De reeksen en bonus (x2 of x3) maken het spel erg spannend en de tussenstand / aantal vragen goed motiveren om nog beter te presteren dan de tegenstander. Het einddoel is om met de blauw/groene reeks naar het eindpunt van het spel midden op het bord te gaan.
Je kunt spelers vinden op facebook, vrienden uitnodigen via de email en ook een willekeurig spel starten met een andere Quiz Battle enthousiast.
In België en Nederland spelen inmiddels al meer dan een miljoen spelers Quiz Battle. Overigens het aantal downloads van het spel en aantal actieve spelers is nagenoeg gelijk en dat geeft wel aan hoe verslavend dit spel is. Quiz battle is gratis te downloaden in de Play / App store.

We konden geen nederlandstalige video vinden maar je ziet wel de gameplay:

GEEN REACTIES