Chinees nieuwjaar is vol met tradities en bijgeloof. Als je er niet bekend mee bent start je misschien het nieuwe jaar op slechte voet (zonder dat je hier erg in hebt). Om dit te voorkomen hierbij een aantal tips van Thierry Chow, dochter en leerling van Honhg Kong feng shui meester (Chow Hon Ming), wat je zou wel en niet zou moeten doen in het jaar van de slang:

1. Slang, Varken en Tijger – Pas op!
Een algemeen bekende regel is dat je niet zou moeten rekenen op een soepel jaar als jouw jaar volgens de chinese kalender is aangebroken. Daarom zou iedereen die volgens de Chinese kalender een slang extra voorzichtig moeten zijn op zijn/haar liefdesleven, gezondheid en carriere. Om zeker te zijn zouden varkens en tijgers ook moeten oppassen

2. Zet niet iets in het midden van jouw appartement/huis (dit brengt ongeluk)
Gebaseerd op feng shui principes is het niet verstandig om iets in het midden van jouw appartement te zetten (voor jezelf, huisdieren en planten). Slapen in het midden van een kamer is het slechtste wat je kan doen en het zal tenkoste van jouw energie (lopen door het midden van de kamer is echter geen probleem)

3. Draag de juiste kleuren voor geluk
Dit is een tip voor de dames (op basis van het seizoen waar je in geboren bent):
Lente: wordt geadviseerd om roze, rood en paars te dragen en wordt afgeraden om groen en bruin te dragen (dit zorgt voor een beter liefdesleven)
Zomer: vrouwen geboren in de zomer zijn over het algemeen ” vuriger” zouden meer zwart, blauw en zilver moeten dragen
Winter: vrouwen geboren in de winter zouden meer geel en bruin moeten dragen voor geluk.

4. Kies jouw vakantiebestemming zorgvuldig uit (het seizoen waarin je geboren bent heeft invloed op jouw ideale vakantiebestemming)
Dit is een tip voor de mannen (op basis van het seizoen waar je in geboren bent):
Herfst: bezoek een warm land (bv. Indonesie, Maleisie en Thailand)
Winter: bezoek nog een warmer land (bv. Singapore of India)
Lente: bezoek een Aziatisch land (bv. Zuid-Korea)
Zomer: bezoek een grote stad (bv. Beijing of Tokyo)

5. Vermijd water sporten (in het jaar van de slang is het beter om het water te vermijden)
Het is het jaar van de slang en daarom wordt het aangeraden om watersporten te vermijden. Dit beteknt minder duiken en meer rennen en fietsen. Veel mensen geloven dat er meer water gerelateerde natuurrampen zullen plaatsvinden en daarom wordt aangeraden om het water te vermijden.

GEEN REACTIES