"jubileum editie asn newscorner"
Op donderdag 21 februari 2013 publiceert ASN de 150e editie van de ASN Newscorner. De laatste editie van Asian NL is te verkrijgen in alle toko’s, restauranten en Aziatische hotspots. De Asian News kan ook online bekeken worden via hun website.

Ongelofelijk dat wij op 21 februari alweer de 150e editie uitbrengen van de ASN Newscorner. In 2003 toen wij met een klein groepje studenten van de HvA en UvA een organisatie wilden opzetten werden we benaderd door Sylvia Gao. Zij wilde de Asian News toegankelijker maken voor jongeren en zocht een partner die haar hiermee wilde helpen. We kregen de mogelijkheid om één pagina te publiceren in steunkleur.

De hoofd- en eindredacteur was Gillian Lee. Zij heeft het ontwerp gemaakt en ook enkele jaren de krant verzorgd. Overigens in 2004 (editie 8) zijn we overgegaan op kleur en hadden we twee pagina’s tot onze beschikking. In de jaren daarna hebben Gkoow Pham, Clenn Cheung, Sjimmy Poon en Kin Lee de eindredactie verzorgd.

In 2008 vanaf editie 64 kregen we een make-over van Milk.nl waar we nog steeds samen mee werken. Hij heeft ASN een huisstijl gegeven met flyers, nieuw design voor de krant en website. Van het vertrouwde lichtblauw kregen we het herkenbare donkerblauw logo met witte ASN letters. Het oude ASN logo hebben we overigens 9 jaar gebruikt en is gemaakt door Albert Au en KPT uit Utrecht. De nieuwe PAX, ASN Online en ASN TV logo zijn ntworpen door Milk.

In 2012 hebben we ons logo/website gewijzigd en hebben vanaf editie 144 ook het design van de krant gewijzigd. Het is echt ongelofelijk dat we in 2003 zijn begonnen met één pagina en in 2013 zelfs een eigen sectie (Asian NL) hebben waar we acht artikelen voor schrijven. Dit zijn de volgende rubrieken:
-Greetings From Asia (i.s.m. Beyond Your World)
-Fashion (i.s.m. met Trunk V)
-Gadget
-ASN News Corner (2 pagina’s)
-Lifestyle & News (2 pagina’s)
-Hotspots

De pagina wordt elke editie met veel moeite en passie geschreven door onze redactie. Echter kunnen we jullie HULP echt gebruiken. We zijn o.a. op zoek naar:
-eind redacteur voor de ASN Newscorner
-hoofdredacteur voor ASN-Online.nl
-schrijvers/bloggers voor de overige rubrieken

Interesse? Stuur ons dan een mail naar info@asn-online.nl en/of een Whatsapp naar 06-41222918.

GEEN REACTIES