Zoals jullie misschien al weten was er afgelopen weekend een Miss Asia Benelux verkiezing in Amsterdam. Young Asia Entertainment, bekend van Miss Asia Europe en Best Stars, was hiervan de organisator en ASN was hiervan een van de partners. Wij hebben ondersteund in de promotie, gefilmd, foto’s gemaakt en de organisatie ondersteund door bepaalde taken over te nemen.

Dit was voor ons een hele onderneming want het contact ging merendeels via de e-mail en er moesten de laatste week veel dingen geregeld worden. Het concept is duidelijk: een oproep binnen de community, mensen kunnen zich opgeven, vervolgens wordt er geoefend, er is een voorronde en een finale. De winnares ontvangt een geldprijs, de titel en een ticket voor de Europese finale.

Als een van de partners werd er aan mij gevraagd of ik in de jury wilde gaan zitten. Ik heb hier even over moeten nadenken en er zelf een post op mijn persoonlijke facebook aan gewijd. Tuurlijk is het een eer dat je gevraagd wordt en ik heb wel vaker in de jury gezeten maar ik wilde eigenlijk iemand anders binnen het ASN team de kans geven om ook blootgesteld te worden aan dit soort exposure. Uiteindelijk heb ik besloten om het toch te doen op aandringen van vrienden en aangezien de organisatie graag wilde dat ik het zelf zou doen.

Op de dag zelf was het een en al drukte: Allereerst het bijwonen van de oefensessie, een locatiecheck, en samen met de organisatie een waslijst aan punten doorgenomen om niets aan het lot over te laten. Er was nog net precies tijd over voor mij om naar huis te gaan, me op te frissen en een hapje te eten. Toen ik op de avond zelf terug kwam op de locatie werd het voor mij alleen nog maar drukker: Het team van ASN TV moest aan het werk gezet worden, onze fotografen moesten instructies krijgen en tot slot kreeg de jury een briefing van de organisatie.

 

 

 

 

 

Als jurylid heb ik tijdens mijn beoordeling gelet op de volgende punten: uitstraling, zelfverzekerdheid, kleding keuze en het totaalplaatje. Alle juryleden hebben onafhankelijk van elkaar een beoordeling gegeven en het systeem heeft op basis van de scores een winnaar berekend. Ik vond het een enorme eer om hieraan mee te werken en mijn respect gaat uit naar de organisatie, de kandidaten en natuurlijk onze eigen crew die de hele avond druk bezig is geweest. Al met al ben ik weer een geweldige ervaring rijker!

GEEN REACTIES