In A SIMPLE LIFE vertelt Ann Hui, de leading lady van de Aziatische cinema, het diep ontroerende verhaal van een vrijgezelle jonge filmproducent (gespeeld door de Hongkongse superster Andy Lau) en zijn oudere huishoudster Zhong Chun-Tao(een fenomenale rol van Deanie Ip), die al generaties lang voor zijn familie werkt. Wanneer zij ziek wordt, besluit hij de rollen om te draaien en de zorg voor haar op zich te nemen. Voor het eerst in zijn leven voelt hij de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Regisseur Ann Hui maakte een schitterende film over universele thema’s.

A SIMPLE LIFE is op de grote filmfestivals wereldwijd in de prijzen gevallen. De film was een van de publieksfavorieten van het afgelopen filmfestival van Rotterdam.Winnaar van de Zilveren Leeuw voor Beste Actrice op het Filmfestival van Venetië 2011.

ASN verloot twee bioscoop kaarten voor A Simple Life. Het enige wat je hoeft te doen is een mail te sturen naar prijsvraag@asn-online.nl met daarin jouw adres gegegevens, leeftijd en reden waarom jij de kaartjes wilt winnen.

Cast:
Deanie Ip, Andy Lau

Crew:
Regisseur: Ann Hui
Scenario: Yan-lam Lee, Susan Chan

Info:
Lengte: 118 min.
Taal: Chinees;
Land: Hong Kong; 2011


– “An incredible moving story of heroism and love.” – The New York Times ****

Hong Kong Film Awards Best Screenplay
Hong Kong Film Awards Best Actress Deanie Ip
Venice International Film Festival Best Actress Deanie Ip
Hong Kong Film Awards Best Actor Andy Lau
Hong Kong Film Awards Best Film
Hong Kong Film Awards Best Director

GEEN REACTIES