All-you-can-eat-sushi: niet zo heel erg bijzonder meer. Inmiddels is bijna iedereen bekend met dit concept en eerlijk gezegd loop ik er zelf niet heel erg warm (meer) voor. Waarom dan toch weer sushi?  Dit om een simpele reden: we zijn nog nooit bij Sushi Qube geweest en dat kan natuurlijk niet! Vandaar de keus voor all-you-can-eat-sushi op een stralende,zonnige woensdagavond. Makkelijk te bereiken vanaf Rotterdam Centraal, slechts op 7 minuten loopafstand.

Bij binnenkomst worden we meteen hartelijk begroet door één van de medewerkers en naar onze tafel gebracht. Het is (nog) niet erg druk maar het is nog vroeg. Het interieur is overwegend wit en lichtpaars wat het een hippe touch geeft, beetje een lounge-gevoel. Na plaatsgenomen te hebben bestellen we eerst wat te drinken en bestuderen daarna aandachtig de kaart. We zijn bekend met het concept en het behoeft dan ook geen verdere uitleg.

Allereerst sushi en handrolls. De gerechten worden erg snel gebracht ondanks dat het al wat drukker is geworden. De sushi is vers en de smaak is uitstekend. Het formaat is wel iets kleiner dan we gewend zijn maar aangezien het een all-you-can-eat-concept betreft doet dit kleine detail er eigenlijk niet toe. De rondes worden afgewisseld met sushi, vlees van de bakplaat, soep en salades en het valt ons op dat alles even goed smaakt. Het is te merken dat de gerechten vers worden bereid en de bediening is keurig en snel. Regelmatig wordt gevraagd of het heeft gesmaakt en of men nog wat wilt drinken, aan aandacht geen gebrek. De Gyoza (dumplings) is overigens een echte aanrader en deze werd dan ook meerdere malen besteld.

De buikjes worden rond gegeten tot het moment aanbreekt dat er niet meer bij kan (behalve ijs, het dessert, maar dat spreekt voor zich). Voldaan en helemaal vol wordt er nog even nagetafeld alvorens het ijs wordt gebracht (inbegrepen). Er is keus tussen vanille, zwarte sesam, watermeloen en groene thee. In eerste instantie is het meerendeel erg nieuwsgierig naar watermeloen-ijs maar nadat de eerste kommetjes hiervan zijn gebracht en geproefd zijn haken een aantal af (de smaak viel uiteindelijk toch een beetje tegen). Snel vragen wij of het nog mogelijk is om te veranderen naar groene thee-ijs en gelukkig is dit geen probleem. We laten ons het ijs zeer goed smaken en hierna zitten we echt vol.

Eindconclusie: verse sushi, uitstekend van smaak, snelle en keurige bediening en een mooi, strak, hip interieur. Bovendien erg makkelijk te bereiken van het Centraal station. Kortom: een aanrader! (ook voor degenen die sushi eigenlijk een beetje beu zijn)

 

Sushi Qube

Pompenburg 646-654

3011 AX Rotterdam

010 – 820 0888

Openingstijden

Dagelijks geopendvan 13.00 tot 22.30 uur

Lunch (all-you-can-eat) €17,80

Diner (all-you-can-eat, dessert inbegrepen) €23,80/€25,80 (ma-do/vr-zo+feestdagen)

www.sushiqube.nl

 

 

 

 

 

GEEN REACTIES