Een website bijhouden, producten fotograferen, het volgen van de nieuwste trends, up-to-date blijven met betrekking tot de nieuwste collecties, een relatie opbouwen met bedrijven en PR bureaus; dit allemaal behoort tot mijn dagelijkse bezigheden als een beauty blogger. Dit is een hobby die steeds populairder wordt onder de jongeren en ook ik ben totaal verliefd op mijn hobby. Mijn beauty blog bestaat sinds 2010 en wordt dagelijks bezocht door vele bezoekers over de hele wereld. Ik heb naast Nederlandse bezoekers ook veel bezoekers uit Singapore en Maleisië, omdat ik me voornamelijk richt op de Aziatische beauty markt.

Wat is beauty bloggen precies?

Beauty bloggen is het bijhouden van een blog waarbij beauty en verzorging de belangrijkste speerpunten zijn. Op de blog zie je niet alleen product reviews en make-up tutorials, maar je wordt ook op de hoogte gehouden over de nieuwste collecties en trends op het gebied van make-up en verzorging. Ik krijg regelmatig persberichten in mijn mailbox over lanceringen van nieuwe producten en uitnodigingen voor pers events. Bij pers events krijg ik vaak de kans om nieuwe producten gelijk uit te testen en perspresentaties bij te wonen.

Van tien naar duizend bezoekers

De populariteit van een blog hangt vooral samen met de persoonlijke touch, die jij achterlaat als schrijfster. Bij het bloggen is het belangrijk om vooral eerlijk te zijn en je eigen mening te uiten over producten. Door het persoonlijke karakter krijg je meer volgers en zo groeit de betrouwbaarheid bij je lezers. Zo begon ik zelf met tien bezoekers en dit is nu uitgegroeid tot duizenden per dag. 

Gratis producten

Voor bedrijven is het interessant om met bloggers samen te werken. Ik krijg regelmatig producten toegestuurd van bedrijven. Dat zijn niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook bedrijven uit landen zoals de Verenigde Staten, Maleisië, China en zelfs Japan. Het is onwijs leuk om nieuwe producten te testen en zo heb ik altijd wel iets te schrijven op mijn blog. In ruil daarvoor verwachten zij een positief artikel over de producten.

Betaald bloggen

Beauty bloggen is voor veel meiden een gewone hobby, ook voor mij. Wanneer je blog goed loopt en veel bezoekers trekt, kun je er geld mee verdienen en zelfs je beroep ervan maken. Het is vergelijkbaar met een beauty journalist. De inkomsten komen door het plaatsen van advertenties op je blog en door advertorials – dit zijn de betaalde artikelen.

Heb jij een beauty blog of zou jij wel een beauty blog willen starten? Zou jij zo’n beroep willen hebben? Stuur ons een e-mail of laat hier een bericht achter en neem vooral ook een kijkje bij deze beauty blogs:  www.memorable-days.net, www.ekiblog.com, www.xiaxue.blogspot.com.  

Elisa Lee

GEEN REACTIES