Het komt niet vaak voor dat je mensen ontmoet waarvan je weet dat ze jou inspireren, dat je veel van ze kan leren en dat er een wederzijds respect is. Ik had het genoegen om samen te mogen werken met een goede vriend van
me, Jeremy Manongdo, een singer-songwriter uit San Francisco (USA). De meest bescheiden persoon, die ik ken met een groot hart. Dit is een persoon die deals heeft gekregen van grote platenlabels en deze heeft geweigerd omdat hij er niet van overtuigd was dat hij zijn creatieve vrijheid zou behouden.

 

"stay inpired" polsband van jeremy passionIn plaats daarvan is hij zijn eigen studio gestart in zijn slaapkamer “Little Studio That Could (LSTC)” geïnspireerd door de gelijknamige tekenfilm “Little Engine That Could”. Jeremy’s filisofie is zolang je een computer, internet en een microfoon hebt dan kan je beginnen met het uitbrengen van jouw eigen muziek (hier heb je geen professionele studio voor nodig). Hij heeft op eigen kracht twee Extended Play (EP), een muzikale opname wat meer muziek bevat dan een single maar te kort is voor een album, The Difference (2006) en The Paper Airplanes (2009) die hij ook op eigen kracht na afloop van shows heeft verkocht.

In 2011 heeft Jeremy besloten dat het tijd werd voor zijn eerste “full length” studio album. Hij had een producer, Jesse Barrera, gevonden in San Diego waarmee hij deze wilde maken. De kosten voor het huren van een studio,
inhuren van een producer en het fabriceren van de cd’s zou een slordige 10.000 dollar kosten. Veel mensen zouden hiervoor een lening bij hun ouders vragen of bij de bank aankloppen. Jeremy heeft een andere weg gekozen, namelijk steun van zijn fans.

Jeremy Passion kickstarter actie

Hij heeft via de website, Kickstarter (werelds grootste “funding” platform voor creatieve projecten), een actie gestart waarbij fans konden doneren. Het was mogelijk om $1-$2.000 te doneren en de beloning varieerde tussen een virtuele hug, pre-download, gesigneerde cd/-t-shirt, jouw naam genoemd in het boekje, Happy Birthday song, prive chat sessie, een dag rondhangen met hem in San Francisco en daarna een jam sessie en tot slot een exclusief en intiem optreden bij jou thuis. Begeleidend op de website was er een video waarbij hij vertelde hoe hij was begonnen wat dit voor hem betekende en tot slot wat hij ermee zou doen.
Het resultaat zie je hieronder:

"album art: more than a feeling"
De Kickstarter actie heeft 20.628 dollar opgeleverd en dit is meer dan zijn initiële doel van 10.000 dollar. In totaal hebben 452 mensen hem hierin gesteund (waarvan 31 mensen meer dan 100 dollar hebben gedoneerd). Er waren zelfs 5 mensen die 250 dollar of meer gedoneerd hebben (privé chat) en één iemand die 1.000 gedoneerd heeft (jam sessie en persoonlijke toer door San Francisco). Na dit gezien te hebben kan ik eerlijk zeggen dat ik echt geïnspireerd ben door Jeremy Passion. Hij heeft me geleerd dat je altijd geïnspireerd moet blijven (Stay Insipred) en dat je veel dingen kan bereiken op eigen kracht.

By Melvin (@0Melvin)

GEEN REACTIES