Op 23 februari was het eerste kick-off event van ASN Exchange. Het leuke van een kick-off is dat je de sfeer kan proeven. Het team heeft besloten om op 29 maart een kick-ass event te geven en we hebben de projectleider, Joanna Li, aan het woord.

Wie ben jij?
Ik ben Joanna Li, woonachtig in Amsterdam en op dit moment 21 jaar oud.

Wat is jouw achtergrond?
Mijn ouders komen vanuit Hongkong, en zijn via Suriname naar Nederland gekomen. Ik ben dus volbloed Chinees, en ik ben hier in Amsterdam geboren.

Wat heb je gestudeerd?
Ik ben op dit moment bezig met mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen op de VU. Het is een hele interessante studie met veel theorie over de sturing van mensen en de psychologie van groepen. Daarnaast ben ik bezig met mijn andere opleiding tot tandarts.

Wat is er zo speciaal aan ASN Exchange (en wat maakt het zo uniek)?
ASN Exchange is een geheel nieuw concept voor young professionals, en vult precies het gat in de markt. Wij bieden mensen de gelegenheid om met elkaar te netwerken. Dit zet zichzelf verder geheel in gang, en wij fungeren daarin puur als organisator. Het netwerken ontstaat daarin vanzelf! Daarnaast is het meest unieke wat wij als ASN Exchange bieden, de verschillende workshops en inspirerende sprekers. Deze sprekers variëren van theoretici, tot mensen die het hoog hebben gebracht in verschillende multinationals of in eigen ondernemingen. Deze twee aspecten samengevoegd vormen een geheel nieuwe manier van een gezellige avond interessante mensen ontmoeten, en tegelijkertijd het opdoen van kennis die je nergens anders in deze samenstelling kan vinden.

Wat is jouw reden om dit te starten?
Dat was heel simpel. Ik zag twee groepen voor mij. De ene partij heeft heel veel kennis, maar kan wel vernieuwende ideeën gebruiken. De andere partij is net in de opstartende fase en heeft behoefte aan ondersteuning en kennis. Het samenvoegen van deze twee partijen leidt tot een vruchtbare samenwerking waarin er een win-winsituatie wordt gecreëerd. Het enige wat wij hieraan toevoegen is structuur, en de mogelijkheid tot overdracht van intelligentie en het uitbreiden van netwerken.

Waarom zou ik hier naar toe moeten gaan?
We hebben een intensief programma opgesteld waarin er gelegenheid is tot interessante netwerksessies, het volgen van interactieve workshops, en het horen van een inspirerende sprekers. Tijdens de netwerksessies krijg je de kans om een drankje te doen met de sprekers, workshopleiders, en de andere deelnemers van het ASN Exchange event. Daarnaast hebben we verschillende ambassadeurs die ervoor zorgen dat niemand zonder gesprekspartner komt te zitten. En natuurlijk is het ook leuk om je eigen vrienden mee te nemen.

Kortom: een leerzame en gezellige avond met de gelegenheid tot het opbouwen van een onbetaalbaar netwerk!

Ik las dat je laatst een column over netwerken had geschreven. Wat is de beste tip om een gesprek te starten?
Om eerlijk te zijn is dat nooit mijn sterkste punt geweest. Daarom probeer ik het altijd met een grapje, om het ijs te breken. Ik denk dat ik in dit geval zou gebruiken: ‘Hey, ik heb jou nog nooit gezien! Ben je nieuw? Ik namelijk wel!’ of ‘Leuk om jou te ontmoeten, volgens mij ben jij een Rotterdammer/dokter/muzikaal iemand/kunstenaar/dag- dromer’. Mensen reageren hier over het algemeen wel ver- baasd maar enthousiast op, omdat je een beetje interesse toont. Na de workshops kan je altijd vragen wat ze van de workshop of spreker vonden, en welke ze hadden gevolgd. Als je een leuk gesprek hebt mag je tevreden zijn, en anders ga je naar de volgende (desnoods met een smoes dat je naar de wc moet). Er zijn genoeg mensen waarmee je nog kunt kletsen, en niemand verwacht dat je de hele avond bij ze blijft!

Ik heb al werk of ik studeer nog. Is het toch handig om te komen?
We hebben in de workshops drie verschillende groepen onderscheiden. Deze zijn: Business Lab, Talent Lab en de High Potentials. De laatste groep is bedoeld voor de hoog ambitieuze mensen onder ons, werkend of studerend.

De Talent lab is speciaal voor de bijna afgestudeerden en werkzoekenden, die zichzelf willen ontwikkelen en daarmee hun baankans te verbeteren. Tenslotte is er de groep Business Lab, waarin ondernemers goede tips ontvangen om uniek en succesvol te zijn.
Voor ieder wat wils dus!

Wat kunnen we in de toekomst van ASN Exchange verwachten?
Om eerlijk te zijn vond ik het op het Kick-off evenement van februari nog best spannend. Zouden er wel genoeg mensen op dit evenement afkomen? Gelukkig kunnen we met de opkomst van ongeveer honderd man van vorige keer, een stijgende lijn verwachten voor de toekomst. Uitwisseling in de vorm van netwerken gaat daarbij vanzelf! De rest bieden wij, en we gaan hard ons best doen om de leukste en meest inspirerende sprekers voor jullie neer te zetten!

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?
Kom donderdag 29 maart langs, en ervaar zelf hoe een evenement van ASN Exchange is! En bij aanmelding op de site www.asn-exchange.nl ontvang je ook nog eens voor- rang op een workshop keuze, dus meld je snel aan!

GEEN REACTIES