Op een heerlijke zondagmiddag waren mijn moeder en ik aan het wandelen op de Zeedijk in Amsterdam.We wilden ergens wat gaan lunchen, maar we hadden voor een keertje geen trek in Chinees eten. Dus toen we de Thaise snackbar “Bird” tegemoet liepen, was onze keuze al snel gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hun menukaart(dat aan het raam hangt) al meerdere malen watertandend heb bekeken. Telkens was ik toch maar doorgelopen, maar dit keer besloot ik eindelijk om er wat te gaan eten. Aan de overkant hebben ze ook een restaurant “Bird” voor de uitgebreidere diners. Daar ben ik nog niet wezen eten, maar misschien dat ik dat nog ga doen.

Het menu is duidelijk; het is ingedeeld in kip, rund, varken, vis en vegetarische schotels. Daarnaast heb je voor- en hoofdgerechten, diversen en gerechten uit Noordoost Thailand. Bij de voorgerechten is er ook een ruime keuze aan soepen. Bij alle hoofdgerechten geldt, dat het wordt geserveerd met witte rijst. Voor gebakken rijst, gebakken mihoen of kleefrijst wordt er € 3,50 extra gerekend. Er is ook de mogelijkheid om af te halen. Daarnaast wordt er elke dag een gerecht in het dagmenu geplaatst, dat voor € 9,00 verkocht wordt. Deze ‘aanbieding’ geldt echter alleen bij afhaal. Verder vond ik de prijzen goed te doen. De gerechten zijn niet duurder dan € 15,00.

Ik was erg blij dat ik eindelijk hun eten kon proeven. Mijn moeder en ik liepen naar binnen en konden een plaatsje uitzoeken. De snackbar is klein en je moet je bijna door de stoelen en tafels heen wringen om te kunnen zitten. Het interieur is donker, met houten tafels en stoelen. Aan de muur hangen wat decoraties uit Thailand en op de achtergrond draaide er Thaise muziek. De keuken is open en grenst gelijk aan het zitgedeelte. Wat mij ook opviel is een foto van de Thaise koning die aan de muur hangt. Kennelijk een Thaise gewoonte, want in elke Thais restaurant of winkel waar ik ben geweest hangt er wel één.

We konden snel onze beslissing maken; mijn moeder bestelde de Moe Pad Ped (varkensvlees in rode curry met bamboe) en ik de Keng Kai (kipfilet in rode curry met kokosmelk). We hoefden niet lang op ons eten te wachten. Eerst werd de witte rijst en de Moe Pad Ped geserveerd. Daarna kwam mijn Keng Kai. Het eerste wat ik dacht toen ik onze porties zag, was dat het aan de kleine kant leek. Toch bleek dat we onze borden moeilijk op konden eten. Het eten was erg lekker en een beetje pittig. Ik raad deze snackbar zeker aan. Vooral als je snel ergens wat wilt gaan eten. De prijzen zijn goed te doen en de porties zijn redelijk groot. We vonden het wel jammer dat het er zo krap was en het zou leuk zijn als ze ook zoete gerechten zouden serveren. Toch kan ik niet klagen, omdat we maar voor € 20,00 (allebei de gerechten samen) hebben gegeten. Al met al was het een geslaagde lunch!

Yun Chien

Naam: Bird
Adres: Zeedijk 77, 1012 AS Amsterdam
Tel: 020-4206289
Openingstijden: Dagelijks 13.00 – 22.00 uur
Prijzen: voorgerechten 4-6,50 euro, hoofdgerechten 8,50-15 euro

 

GEEN REACTIES