Eén van de favoriete bezigheden van de meeste vrouwen is wel winkelen, zo ook die van mij. Helaas heb ik niet altijd de tijd om de stad in te gaan, vooral niet aangezien ik nu fulltime werk. De ideale oplossing hiervoor is dan om online te winkelen.

Online winkelen brengt zowel voor-  als nadelen met zich mee. De grootste voordelen zijn het gemak en de toegankelijkheid. Vanuit huis kun je overal rondkijken, prijzen vergelijken en ook nog eens extra informatie opvragen. Als je voldoende inspiratie hebt opgedaan, is het daadwerkelijk bestellen nog maar één muisklik bij je vandaan en de gekochte artikelen worden binnen een mum van tijd bij je huis bezorgd. Wanneer een artikel niet goed is of niet past, dan kun je altijd wel weer retourneren of terugbrengen naar de winkel (bij de meeste online winkels). Daarnaast erger ik me ook mateloos aan de lange rijen voor de kassa’s en de drukte in de winkel, vooral rond de uitverkoop of op zaterdagen. Door online te bestellen zijn deze ergernissen verleden tijd voor mij.

Het grootste nadeel van het online winkelen is, is dat het altijd wel een beetje risky blijft om je producten online te kopen. Je weet nooit of het product daadwerkelijk uit gaat zien als hoe jij het in gedachten hebt. De webwereld is groot en online winkels zijn niet alleen gelimiteerd tot hun eigen land. Zo kun je bijvoorbeeld online winkelen bij Amerikaanse webwinkels of zelfs Aziatische webwinkels. De problemen die je hier tegenkomt, zijn de maten die verschillen van Nederlandse maten. In Azië krijg je bijvoorbeeld meestal alleen de optie “one-size”. Meestal staat er uitleg van maten bij, zoals de armlengte of de taillebreedte etc., maar om jezelf alles op te laten meten is teveel gedoe. Toch heb ik me een paar keer laten verleiden door de plaatjes op de webwinkels en wat kleding gehaald, wat uiteindelijk totaal niet paste en nu gewoon in mijn kast hangt…. voor de sier.

Bij online winkelen zal ook altijd wel de angst voor fraude en oplichting blijven. Vooral bij onbekende webwinkels waar je nog niks eerder hebt besteld. Tegenwoordig heb je zoveel keus aan online winkels, dat je door de bomen het bos niet meer ziet; welke winkel is nou betrouwbaar en welke niet?

Aan de andere kant, je bent bijna altijd safe als je “offline” winkelt. Verder is het ook zeer ontstressend en een leuke bezigheid, vooral als je met je vrienden bent. Je kunt het product daadwerkelijk zien en voelen in je handen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat kleding niet mooi staat of niet past en je hebt het meteen in je handen zodra je het hebt betaald.

 

GEEN REACTIES