De laatste keer dat ik hier ben geweest is alweer een paar jaar geleden. En het menu is volgens mij sindsdien niet meer drastisch veranderd. Wanneer we binnenkomen is het nog vrij rustig en worden we snel geholpen. Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes. In het ene gedeelte staat een bar met hoge bruine tafels, stoelen en een tv en aan de andere kant staan lagere tafels met leren rode krukken waar het eetgedeelte zich bevindt. Het is een pub en restaurant in één. Het is er vrij donker met een gemoedelijke sfeer en de keuken is zichtbaar voor het publiek.

De menukaart wordt gegeven en we bestellen een kop thee. We zijn er niet zo snel over uit wat we willen, en er komt elke keer een andere bediende langs om te checken. Onze tafel wiebelt en daarvoor krijgen we een paar bierviltjes. Echter blijft het wiebelen en besluiten we om van plek te wisselen. Als voorgerecht kiezen wij Tod Man Pha (Thaise viskoekjes) met als hoofdgerecht Neua Nam Man Hoi (Reepjes biefstuk met groenten in oestersaus) en Kaeng Kieuw Wan Kai (Kip met groenten in kokosmelk en groene kerrie).

Het voorgerecht komt snel. Het bord is licht jade groen wat zeer opvalt. De viskoekjes zijn heerlijk zacht en lijken ietwat te snel uit de olie gehaald te zijn, waardoor de buitenkant wat glanst. De salade is gewoon goed, met een warme zoetzure saus en kleine stukjes pinda om de viskoekjes in te dopen. Een fijne starter.

De hoofdgerechten volgen met een flink bord witte rijst. De biefstuk met oestersaus smaakt zoals je het thuis met oestersaus kunt maken. Lekker, maar niet bijzonder. De kip in groene kerrie is voor de ‘hete eters’ onder ons. Ik vind het heerlijk met genoeg kerrie, malse kip en groenten.

Nadat onze borden worden opgehaald, moeten we vrij lang wachten. Uiteindelijk besluiten we zelf te vragen naar de dessertkaart. We bestellen Rambutan en Gebakken ijs. De Rambutan wordt als eerst geserveerd. Dit smaakt verder oké, zoals je het zelf ook kunt kopen in de supermarkt. Wat later komt het Gebakken ijs waar we met smart op zaten te wachten. Deze was overheerlijk, mooi versierd met een flinke scheut slagroom. Het deeg smaakte krokant, warm met kokos bestrooid over een volle bol vanille-ijs. Dit is een absolute aanrader en ook wel de verassing van de avond.

Als je hier komt eten, dan weet je dat het eten goed is. Niet bijzonder, maar wel oké. De service had iets beter gekund hier en daar. Al met al prima om te eten en ook geschikt voor grotere groepen.

Restaurant: Chao Phraya

Adres: Nieuwmarkt 8-10, 1012 CR Amsterdam

Tel: 020-42763348

Openingstijden: Dagelijks open van 12:30 – 23:00

Prijzen: Voorgerecht vanaf €5,-, Hoofdgerecht vanaf €12,-, nagerecht vanaf €3,50, Drinken vanaf €1,50

GEEN REACTIES