Film: Taped (2012)De nieuwe film Taped heeft in de hoofdrollen Barry Atsma en Susan Visser. Barry Atsma kennen wij natuurlijk van de films: De Storm, Loft en Komt een vrouw bij de dokter. Waarin hij bij de twee laatstgenoemde films uit de kleren ging. In Taped zien we alleen het ontblote bovenlijf van deze Nederlandse acteur. Susan Visser is het bekendst geworden door haar rol in Gooische Vrouwen  als Anouk Verschuur.

In Taped gaan het stel Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) op vakantie naar het exotische land Argentinië en in het bijzonder de hoofdstad Buenos Aires. Zij maken deze reis om erachter te komen of ze hun huwelijksproblemen te boven kunnen komen.

Het stel heeft een camera bij zich en daarmee leggen ze beelden van zichzelf vast. De film begint met de aankomst in hun vakantiehuis in Buenos Aires. Daar filmen Johan en Saar elkaar afwisselend met de camera. Als toeschouwer kan dit storend zijn, aangezien er steeds van perspectief wordt gewisseld en de camera vrij veel beweegt. Later in de film is het ‘normaal gefilmd’, maar af en toe komen er scènes waarin Saar of Barry de situatie filmt.

Als ze in het vakantiehuisje zijn, kun je merken dat ze huwelijksproblemen hebben. Saar doet af en toe vijandig tegen Johan. Als ze opeens heftig staan te zoenen, duwt Saar hem op een gegeven moment van haar af. Johan wordt boos en vraagt wat er aan de hand is. Op lang aandringen van hem vertelt Saar aan hem dat ze weet dat hij al langer dan een jaar een affaire heeft met een andere vrouw. Johan is geschokt, want hij wist niet dat zij dit wist.

Op de dag van terugkeer zijn ze bij een busplatform. De bus die hen naar het vliegveld zou brengen, is niet op komen dagen. Johan gaat naar de wc en zijn vrouw filmt hem. ‘Houd je nog van me?’, vraagt zij aan hem als hij het toilet uitkomt. Johan twijfelt zichtbaar aan wat hij wil zeggen, maar dit moment wordt abrupt verstoord door geschreeuw en het geluid van een schot. Saar richt de camera op de plek waar het geluid vandaan komt en ziet een politieman die op de neergeschoten man afstapt. De agent pakt hem bij zijn kraag en schiet hem dood. Opeens ziet hij dat Saar hem gefilmd heeft en hij rent achter ze aan.

Vanaf nu vluchten Saar en Johan constant voor de agent. De andere agenten zijn ook corrupt en helpen hem met het achtervolgen van Saar en Johan.

De film hield mij de hele tijd in spanning en ik vond de achtervolgingen goed gefilmd. Het acteerwerk van de acteurs vond ik geloofwaardig. Wat ik wel frappant vond, was dat de politieagent telkens wist waar Johan en Saar waren als ze even waren ontkomen. Desondanks hield de film mij tot de laatste minuut in de greep. Als je een spannende film wil zien, moet je zeker naar Taped gaan! De film is vanaf woensdag 22 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Kristel Jong

 

GEEN REACTIES