Werelds eten in Rotterdam. Waar? Aan het einde van de Witte de Withstraat. Goed zoeken, want het zit een beetje verstopt! Na een dagje shoppen (topsport overigens) moet de verbruikte energie weer aangevuld worden. Omdat elke keer dim sum zo saai wordt en iets nieuws proberen nooit kwaad kan, komen wij uiteindelijk terecht bij restaurant ‘Werelds’.

Het interieur oogt sfeervol, het doet een beetje denken aan een oud, gezellig café met een Spaans tintje. We worden hartelijk begroet door een oude man, zeer hoogstwaarschijnlijk is deze aardige meneer de eigenaar. Hij begeleidt ons naar een tafeltje achterin het restaurant en hier krijgen we de kaart. We bestellen eerst twee verse muntthee en bestuderen aandachtig het menu. Na lang nadenken (eeuwige twijfelkont…zucht) wordt het een Portugees gerecht en een Italiaans gerecht voor tafelgenote: respectievelijk ‘Kippetje van de grill gegaard met een olie van chilipepers en oregano’ en de ‘Tagliatelle met zalm en gemengde salade’.

Het valt ons op dat het voor een vrijdagavond niet erg druk is in de zaak. Gezien de locatie is dit wel een beetje vreemd, de Witte de Withstraat staat erom bekend dat deze toch wel aardig drukbezocht wordt door (hongerig) winkelend publiek. Maar het voordeel is dat het niet zo luidruchtig is en het eten sneller op tafel komt (hopen we).

Dit blijkt inderdaad het geval. De vriendelijke meneer wenst ons ‘eet smakelijk’ en ‘succes’. Succes? Ja, inderdaad, succes. Waarom? Omdat het ‘kippetje’ enorm blijkt te zijn. Kippetje? Ammehoela dat dit een kippetje is…hij is, ik overdrijf niet, HUGE. Onze ogen vallen bijna uit onze kassen en de vriendelijke meneer moet erom lachen: “Het hoeft niet helemaal op hoor, maar doe uw best!” De tagliatelle met zalm is wat bescheidener van formaat (normaal) en ziet er goed uit. Het “kippetje” ziet er behalve reusachtig ook smakelijk uit. Echter smaakt deze af en toe wat flauw (niet helemaal goed gekruid) en is hij een beetje droog. Hier en daar een pittige ondertoon door de chilipeper wat het een stevige, spicy bite geeft, dat wel. Op de huisgemaakte frieten die erbij geserveerd worden is overigens niets op aan te merken. De tagliatelle is echter wat aan de zoute kant, beetje jammer.

De bediening is overigens erg vriendelijk en erg klantgericht. Je wordt op je wenken bediend met persoonlijke aandacht en waar vindt men dat nu nog in een tijd waar alles snel snel snel moet? Het eten beoordelen wij als voldoende, maar om heel eerlijk te zijn zouden wij niet zo heel snel nog een bezoek brengen aan restaurant Werelds. Men krijgt zeker waar voor zijn/haar geld qua hoeveelheid, maar voor een restaurant dat zichzelf werelds noemt vinden wij het nog tegenvallen. Kortom, een voldoende, maar zeer hoogstwaarschijnlijk blijft het bij deze ene keer.

Ailin Chou

 

Restaurant: Werelds

Adres: Witte de Withstraat 81-85, 3012 BN Rotterdam

Tel: 010-4848688

Website: www.wereldsrestaurant.nl/index.html

Prijzen: Prijs dranken vanaf 1,75 euro, Voorgerechten vanaf 4,50 euro, Hoofdgerechten vanaf 8,50 euro, Nagerechten vanaf 5,75 euro

Openingstijden: Dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur

GEEN REACTIES