Rhodos

Restaurant Rhodos is een Grieks restaurant gelegen aan de Utrechtse Oude Gracht. Laatst had ik hier afgesproken om met vrienden gezellig een hapje te gaan eten. En aangezien ik zelden Grieks eet, was ik vrij benieuwd naar het eten!

Ik maakte een niet al te beste entree toen ik het restaurant binnenliep: doordat het zo schemerig was, struikelde ik bijna over het hoge opstapje. Eenmaal in de zaal aangekomen, zag het er leeg uit in het restaurant. Misschien omdat het een doordeweekse dag was, maar je zou kunnen zeggen dat de huidige economische recessie hier duidelijk merkbaar was. Gelukkig was er een warme sfeer aanwezig, mede dankzij de vele kaarsen die er brandden. Het interieur was sfeervol aangekleed met aan de muur enkele kitscherige schilderijen. Verder was het wel te zien dat het restaurant een beetje weg heeft van een doorsnee Griekse restaurant.

Na het in ontvangst nemen van de menukaart en deze grondig bestudeerd te hebben, viel mijn keuze op de ‘Mixed Grill’. Dit vleesgerecht bestond onder andere uit: suzuki, suflaki, lamskotelet, schnitzel en giros. Bij de Suzuki dacht ik even aan iets anders, maar dit bleek gewoon gekruid gehakt te zijn, aldus de vriendelijke glimlachende Griekse ober.

Aangezien wij hier de enige gasten waren, waren we ook zeer aangenaam verrast dat het niet lang duurde voordat onze borden werden opgediend! Ik was ook wel blij dat het zo snel klaar was, want ik had wel zin in een groot portie vlees. Helaas trok mijn glimlach gauw weg, want het eten was lauwwarm, terwijl je wel zou verwachten dat dit gloeiend heet zou moeten zijn. Het enige wat wel goed warm was, waren de frietjes uit het vet.

Het rundvlees, varkensvlees en lamsvlees waren overigens goed gekruid. De Suflaki was een beetje taai evenals het varkensvlees. Het gerecht was toch helaas beneden mijn verwachting, omdat het voorgegrilde vlees waarschijnlijk niet lang genoeg was verwarmd op de plaat. Dit is heel erg jammer van het vlees!

De volgende keer zal ik er twee keer over nadenken om hier weer langs te gaan. Ook zal ik er beter uitkijken, want ook bij het verlaten van het restaurant struikelde ik over hetzelfde opstapje als bij de entree. 

Endriean Prajitno

Restaurant: Rhodos

Adres: Oudegracht 205, 3511 NH Utrecht

Tel: 030-2322735

Website: www.grieksrestaurantrhodos.nl

Prijzen: Voorgerecht v.a. €4,50, Hoofdgerechten v.a. €12.50, Nagerechten v.a. €5,90

Openingstijden: Dagelijks geopend vanaf 16.00

GEEN REACTIES