Sinds ik de film Crazy, Stupid, Love heb gezien, ben ik helemaal in de ban van de volgende acteurs en actrice: Steve Carell, Ryan Gosling en Emma Stone. Steve Carell is pas vrij laat bekend geworden met de serie The Office en de films Bruce Almighty, The 40 Year Old Virgin, Evan Almighty, Date Night en Despicable Me. Steve is ontzettend goed in de combinatie van humor, cynisme, zachtaardigheid en oprechtheid. Dit zie je bijvoorbeeld terug in Crazy, Stupid, Love, Date Night en Despicable Me. Hij is sceptisch, maar gelooft bijvoorbeeld wel in ware liefde. Het is geloofwaardig en menselijk.

Ryan Gosling speelde voorheen graag in zeer aparte films, en is me eigenlijk nooit opgevallen. Hij is blijkbaar een ex-mouseketeer samen met Britney Spears en Justin Timberlake en geboren in Canada. De enige film voor Crazy, Stupid, Love die ik met hem heb gezien is Lars and the Real Girl. Deze film gaat over een jongen die een fascinatie heeft voor ‘real dolls’ en op een gegeven moment zelfs verliefd wordt op één doll waarna hij haar volledig behandelt als een echt persoon. Waarom Ryan mij dit keer wel opviel is volledig toe te schrijven aan zijn rol in Crazy, Stupid, Love. Hij speelt namelijk een heartthrob die op een gegeven moment daadwerkelijk verliefd word op Emma Stone en daarna voelt dat hij klaar is voor een ‘vaste relatie’. De scène waarin Emma Stone besluit om met hem naar huis te gaan, omdat ze denkt dat ze een one-night stand wil (dit volledig tegen haar principes in), en hij kort daarna zijn shirt uittrekt en Emma legendarisch roept: ”It’s like you are Photoshopped!”, waarna hij uitlegt hoe hij meisjes inpalmt, door de ‘lift’-scène in het water van Dirty Dancing na te doen is briljant. Het is onwerkelijk en maakt het alleen maar liefdevoller als daarna blijkt dat dit het meisje van zijn dromen is (hoe cliché)!

Emma Stone is van nature blond, maar boekt sinds ze haar haar rood heeft geverfd, pas succes. Ze is nog jong (uit 1988), maar speelt al van kinds af aan in het theater en besluit op haar 15e dat ze graag wil acteren. Ze speelde eerder in The House Bunny, als leider van studentencorps Zeta, waar ze me niet opviel. In Crazy, Sexy, Love speelt ze een intelligente, jonge vrouw met een mannelijke lach waarin ze uiteindelijk toch voor Ryan zijn charmes valt. Een andere film waarin ze speelt is The Help. Daarin speelt ze een jonge journalist en ‘voor die tijd een ambitieuze vrouw’ die de huishoudelijke hulp gaat interviewen (voornamelijk Afro-Amerikaanse vrouwen) van vele blanke gezinnen voor het boek dat ze graag wil schrijven. Ook hier laat ze een grote indruk achter. In The Amazing Spider-Man heeft ze haar haar weer blond geverfd en zal ze de rol van Jane vertolken. Ik ben benieuwd.

Er zijn nog veel meer acteurs en actrices (bijv. Zoeey Deschanel uit New Girl) die zeer geliefd aan het worden zijn bij het grote publiek. Of zoals sommige bladen zeggen: vrouwen willen hun beste vriendin zijn, en mannen worden verliefd op hen en vice versa. Laat deze jonge getalenteerde mensen (en zeker ook de meer ervaren acteurs en actrices) in zeer fijne films en series blijven spelen, zodat wij soms heerlijk kunnen wegdromen bij een ‘sixpack’, ons rot kunnen lachen om hun karakters, of ons mee kunnen laten slepen door de intense verhaallijnen. Zo blijven we geïnspireerd. Dank je wel, Ryan ;-)!

GEEN REACTIES