Verstopt in een middelgrote plaats in de Nederlandse provincie Gelderland vinden we de sensatie van de laatste paar maanden. In het plaatsje Ede bevindt zich namelijk de studio van het fenomeen van 2010: “The Voice of Holland”. En ASN was er bij de kwartfinales op en top bij.

Voor  degene die nog nooit van The Voice of Holland heeft gehoord, hierbij een kleine introductie:

In The Voice of Holland wordt op zoek gegaan naar Nederlands zangtalent. Er zijn vier coaches (Roel van Velzen, Angela Groothuijzen, het duo Nick & Simon en Jeroen van de Boom) die de talenten begeleiden door met hen te trainen en ook samen optredens te verzorgen.  Het bijzondere aan deze show is dat er tijdens de auditieronden niet naar de performance en de uitstraling gekeken wordt. Maar juist alleen puur natuur naar de stem geluisterd wordt. Alle vier de coaches zitten namelijk met hun rug naar alle deelnemers gekeerd.

Na een spannende beginfase stroomde het programma langzaam door naar de spannende eindstrijd. Met allereerst natuurlijk de kwartfinales. In het Lukkien gebouw waar de studio zich in Ede bevindt mochten wij een klein blikje in de studio werpen.  Doordat wij van ASN voor deze show speciale VIP plekken hadden en dus op ons gemakje plaats konden nemen in de lounge, merkten we op dat de reguliere bezoekers er al vroeg bij moesten staan om zo een goed plekje in de studio te kunnen bemachtigen.  Doordat we in de lounge zaten, waren we ervan verzekerd dat we goede plekken zouden krijgen zonder ellenlang in de rij te hoeven staan.

Met onze eigen plekken recht achter de juryleden, hadden we uiteindelijk ook een prima uitzicht op alle deelnemers die er nog waren. Voordat de show echt begon, zagen we de presentatoren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé een voor een het podium opstappen. Direct gevolgd door de vier coaches, of in dit geval tevens de juryleden. De grote smaakmaker onder deze vier (of eigenlijk vijf) coaches was toch zeker het mannetje Roel van Velzen. Tijdens elke break keerde hij zich altijd wel even om, om interactie met het publiek te hebben en zo de sfeer er goed in te houden. Voor de show zelf was de lat dit keer weer erg hoog gelegd, omdat de zang/performance kwaliteiten van alle deelnemers vanaf het begin al erg hoog waren. Maar wat voor ons als publiek zou betekenen dat ons wel een hele mooie show te wachten stond.

Het bijzondere van het aan de liveshows vanuit de studio te bekijken was het feit dat het gezang van de deelnemers echt absoluut overwelmend was. Een dolby surround home cinema set zou dit zeker nooit kunnen overtreffen. Thuis kreeg ik zelf vaak het idee dat enkele deelnemers wel eens de tonen compleet missloeg, of er gewoon met hun timing helemaal verkeerd bij zaten. Maar in zo’n show maakt het helemaal niet uit hoe en wat de deelnemer nou precies zong. Doordat je kon zien dat alle deelnemers oprecht zaten te stralen en te genieten van ons als publiek zijnde, werd je er zelf ook enorm enthousiast van en er dus helemaal in meegetrokken. Zelfs de deelnemers waarvan ik voorafgaand nooit echt begrepen heb waarom ze in de show zaten, heb ik tijdens deze avond zeker mijn voordeel van de twijfel moeten geven.

Helaas mochten we tijdens de airing van de show niet meer van je plaats afgaan. Doordat de camera’s door de hele studio vlogen en je dus voor 96,2% (verteld door de studiomaster) zeker op de plaat gezet zou worden, konden ze het zich niet veroorloven lege stoelen te laten zien op tv. Vandaar dat het uiteindelijk wel een lange zit was geworden, maar voor mij als The Voice of Holland-liefhebber absoluut geen gemis om bij deze show aanwezig te zijn.

Ik kijk dan ook met groot genoegen uit naar de 21e van de maand, omdat dan de grote finale van deze show zal zijn. En Nederland dan de allereerste winnaar zal hebben als “The Voice of Holland”!

By Irene Quah

 

 

GEEN REACTIES