photo by: arztsamui
photo by: arztsamui

Vroeger, toen vliegen nog duur was, ging je nog met de auto naar Spanje. Nu behoort dat allemaal tot de verleden tijd. Hoera! Budgetvliegen is sinds een aantal jaren in opkomst en zelfs KLM heeft wekelijkse aanbiedingen. Maar wat veel mensen niet in de gaten hebben, is dat goedkoop soms ook weleens uitloopt op duurkoop.

Afgelopen zomer reisde ik samen met een vriendin naar Ibiza. Een retourticket van Ryanair was €160,- vanaf Eindhoven, en daar deden we het natuurlijk voor! Waar we toen eigenlijk niet echt aan dachten is dat het reizen van Amsterdam naar Eindhoven en weer terug al veel tijd en geld koste. Eenmaal op het vliegveld werden we tegen gehouden door een veel te chagrijnige man van Ryanair. Of we onze koffers wilden wegen.

Het moment van de waarheid was aangebroken. Ik had teveel kilo’s in mijn tas en mijn mini-handtasje mocht ook niet. Maar 1 stuk bagage van 10 kilo was toegestaan. Hoe eerlijk is het dan dat ik met een gewicht van 45kg en 2 kg overbagage een noodoplossing moest zoeken, terwijl een vrouw van 90 kg wel gewoon mee mocht? Om toch mee te kunnen heb ik zoveel mogelijk kleding aangetrokken en mijn handtasje onder mijn jas aangedaan. En voilà! Maar als je geen mogelijkheid hebt om dit na te doen, kost extra bagage je al snel €20,- per kilo.

Ook mijn vader werd geld afgetroggeld. De crew van Wizz Air pikte alle mensen uit die een te grote tas leken te hebben. Zonder ook maar na te meten of dit echt zo was. Het was €60,- dokken of je mocht niet mee.

Kortom, budgetvliegen is zeker goedkoop. Mits je goed de voorwaarden naleest. Budget airlines letten vaak op kleine dingen, want hier verdienen ze natuurlijk geld aan.

 

TinYee Tang

 

GEEN REACTIES