De Amsterdamse Kalverstraat is één van de best bekende winkelstraten van Nederland. Maar ook als je vermoeid en afgeladen met winkeltassen op zoek bent naar een plek om je honger te stillen hoef je niet ver te gaan. Zo heb je namelijk de Caffe Espirit, oftewel het Espirit Café. Jawel, deze zaak is gelinkt aan de bekende Espirit modezaken, maar wees gerust; je hoeft geen fan te zijn van de kleren om hier je buikje lekker rond te eten.

Caffe Espirit bevindt zich in een zijstraat van de Kalverstraat naast een grote modevesting van Espirit zelf. En dat is eigenlijk waar de link eindigt. Behalve bij de naam en misschien de interieurkleuren merk je al gauw dat het net zo goed een ander hippe café met strakke inrichting had kunnen zijn. Door de grote glazen ramen oogt het van binnen fris en licht en is het een uitermate fijne plek om rustig het langslopende publiek te bekijken. Wij richtten ons echter op het eten. Omdat het lunchtijd was hielden we het licht en kozen we voor de Pasta van de Week en de Chicken Burger met Potato Wedges.

Het eten kwam snel genoeg. De kipburger was groter dan ik verwachtte met een flinke inhoud aan gebakken kipblokjes, lente-ui, paprika, champignon, komkommer, tomaat, sla en een huisgemaakte cocktailsaus. Het geheel was echter heerlijk. Alleen ging het opeten wat moeizamer, omdat de inhoud zo groot was en in verschillende stukjes. Verder waren de Potato Wedges lekker krokant en warm. De Pasta werd ook erg smakelijk bevonden. Het bestond uit geroerbakte groentes met een gesmolten geitenkaas bovenop een bedje van gemengde sla en wilde spinazie. Verder een broodbolletje om het af te maken. Dit gerecht werd snel opgegeten en kreeg ook een positieve beoordeling.


Qua eten is er eigenlijk niets op aan te merken. Het personeel is verder vlot en vriendelijk en je merkt wel de kracht van de locatie. Veel winkelend publiek, studenten en zakenmensen komen hier langs. In de zomer kan er ook gebruik worden gemaakt van het terras buiten, waar men rustig kan natafelen. Voor andere seizoenen raad ik het café eigenlijk vooral voor overdag aan. Hoewel de glazen wanden veel licht doorlaten, betekent dit een wat killere look voor in de avond en in combinatie met de metalen en plastic meubilair is dit misschien niet de juiste plek om uitgebreid te dineren. Wil je echter een snelle lunch doen in een modern café en goed je buikje vullen, dan is dit een heel geschikte plek op een zeer centrale locatie.

Restaurant: Caffe Espirit

Adres: Spui 10, 1012WZ Amsterdam

Tel: 020-6221967

Website: www.unlimitedlabel.com/Array/caffe-esprit/ces-welcome

Prijzen: (normale) menugerechten vanaf €6,70

 

 

GEEN REACTIES