Column: Roadtrip – Part I

Ik heb misschien in voorgaande columns verteld, dat ik een grote liefhebber ben van muziek. Foster The People (waarvan ik hun cd bijna dagelijks draai, één van mijn favoriete bands), waren 3 weken geleden in Nederland voor hun Europese tour.

Ik volgde de band al een tijdje en was erg blij om te zien dat ze op Lowlands ‘11 stonden. Ik had via werk kaartjes gekregen voor het festival, en zij waren de reden waarom ik zou gaan. Lowlands is een 3-daags muziek festival in Biddinghuizen (naast Six Flags). Helaas kon ik vanwege werk de eerste dag niet gaan, en toevallig was dit ook de dag dat Foster The People zou optreden. Een dag voor het festival hoorde ik het nieuws dat Foster The People hadden afgezegd. Ik kan niet uitdrukken hoe ik blij was om dat te horen!

Ik had de website van Melkweg/Paradiso in de gaten gehouden en geabonneerd op de mailinglist van Foster The People. Ik was me van geen kwaad bewust totdat ik op 3FM hoorde dat ze op 5 november een studio sessie zouden doen in Hilversum. Toen ik daarover met mijn collega vroeg, vertelde hij mij dat zijn vrienden de dag er- voor naar het uitverkochte concert van Foster The People in de Melkweg zijn geweest.

Ik heb nog nooit zoveel donkere wolken boven mijn hoofd gezien, en het was erg verleidelijk om elk scheld- woord uit het boekje te gebruiken. Het was mijn eigen fout om de agenda’s van diverse pop podia niet in de gaten te houden, en wat ik ook zou doen: de tijd kan ik niet terug draaien. Ik heb direct op hun website gekeken en zag dat ze in Brussel (BE), Hamburg/Berlijn (D) en Kopenhagen (DK) zouden optreden.

Ik heb op eBay, Belgische marktplaats en diverse andere websites gekeken en er waren geen kaarten meer bes- chikbaar voor de show van Brussel. Ik was ten einde raad, want hun eerste Europese tour na hun hitsingle “Pumped Up Kicks” zou ik heel graag gezien willen hebben. Ik ben direct op Google Maps gegaan, om te kijken hoeveel reistijd beide steden zouden zijn. Hamburg leek dichterbij, want was slechts 5 uur rijden. Ik heb via Google kaartjes gevonden, en de Worldticketshop (Nederlandse website) had de beste deal, en voor maar liefst 3x de normale waarde kon ik de kaartjes kopen.

Dit was de aanleiding voor een roadtrip die ik nooit meer zal vergeten. Ik wil hier nog zoveel over schrijven, maar ik heb helaas mijn quota overgeschreden van het maximaal aantal woorden voor een column, dit wordt dus een typ- ische ‘wordt vervolgd’. Ik zal het vervolg op de website van ASN (http://tiny.cc/melvinblog) plaatsen en in de volgende editie van de Asian News.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Foster The People? Zoek dan even op YouTube de volgende video’s: “Houdini Allsaints Basement” en “ACL Festival Pumped Up Kicks”.

By Melvin (@0Melvin / melvin@asn-online.nl)

 

GEEN REACTIES