Column: Roadtrip – Part 2

Zoals je misschien in de titel al hebt gelezen is dit het tweede gedeelte van de column die ik enkele weken geleden heb geschreven. Ik hoop dat ik in mijn laatste column voldoende belangstelling heb opgewekt, zodat jullie graag het vervolg willen lezen.

Je zou het misschien niet met me eens kunnen zijn, maar ik vind het fantastisch om een roadtrip te maken. In de periode dat ik in Los Angeles woonde maakte ik geregeld roadtrips naar Big Bear (wintersport resort), San Diego, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, etc.

Ik vond het heerlijk om lange afstanden te maken, genieten van het uitzicht, muziek/films die we onderweg afspeelden, de gesprekken die je voerde met de mensen die meegingen en tot slot de vele stops die je maakte en de ervaringen die je mee hebt gemaakt.

Afgelopen maand had ik dus een onvergetelijke ervaring. Mijn eerste echte roadtrip in Europa van bijna duizend kilometer op één dag. Het leuke was dat mijn auto geen tv-scherm had, dus tv kijken was geen optie. Ik had mij aardig goed voorbereid op de trip, namelijk: diverse cd’s gebrand, snacks en drinken ingepakt en de navigatie ingesteld. Ik had van tevoren ook al een restaurant opgezocht dichtbij de concerthal.

Wat volgde was een dag die ik niet snel meer zal vergeten. Leuke gesprekken, mooi uitzicht, de Duitse autobahn, mijn eerste currywürst, en een onvergetelijke ervaring. Er is een bepaalde spanning als je ergens naar toe gaat waar je nog nooit naar toe bent geweest, en het enige wat je hebt is je reisgezelschap en TomTom. Ik heb meer dan tien uur in de auto gezeten (met een beetje file), maar ik heb mij geen moment verveeld.

Leuke momenten die niet gepland waren was een bezoek aan de Hamburger DOM, een kermis / kerstmarkt met attracties, eten en veel gezelligheid. Het was een kermis die vergelijkbaar is met de kermis van Tilburg/Leiden en was echt spectaculair.

Om de bestuurder te ontlasten verwisselden we om de 1,5 uur van chauffeur. Op één van de stops kwamen we twee Turkse vrachtwagen chauffeurs tegen, die bij hun vrachtwagen aan het ontbijten waren. Ze zagen ons uitstappen en verwisselen van plaats en vroegen ons of we mee wilde eten. We hebben een bijzondere maaltijd gehad en lekkere chai (thee) gedronken. Ze bleken fruit te vervoeren en spraken nauwelijks engels. We hebben met veel moeite gecommuniceerd, maar uiteindelijk als cadeau nog een tas vol fruit meegekregen.

De show van Foster The People was overigens echt geweldig, en ook alle moeite waard. Die gasten gaven alles en kregen vanaf het eerste moment het hele publiek mee. Ze waren erg goed live en de zaal ging stuk toen ze Houdini en Pumped Up Kicks speelde. Ik kon het daarom ook niet laten om een aandenken mee te nemen voor mezelf en de vrienden die het concert hadden gemist.

Als ik terugdenk, was deze trip erg speciaal voor mij. Ik heb veel roadtrips meegemaakt, maar dit was toch anders. Het uiteindelijke doel was erg persoonlijk voor mij, de trip zelf was geweldig en mijn gezelschap maakte het echt af.

Kortom ik kan iedereen aanraden om de auto te pakken: locatie uit te zoeken, cd’s te branden, TomTom mee te nemen, je beste vrienden en/of partner en gewoon beginnen te rijden. Stop af en toe, praat met mensen en hou je niet aan een planning en ik verzeker je dat je er een geweldige ervaring aan overhoudt.

By Melvin (@0Melvin / melvin@asn-online.nl)

GEEN REACTIES