Het koude weer zorgt voor een hongerige maag. Een restaurant is dan een perfecte plek om even op te warmen en te genieten van lekker eten, en hopelijk ook tegen een redelijke prijs. De Machinist is een perfect voorbeeld van beide. Het restaurant is gevestigd in een vroegere machinistenschool in Rotterdam. Naast het restaurant en café zijn in het pand diverse culturele podia aanwezig waaronder een filmzaal. Wij kwamen echter om te kijken wat het restaurant van De Machinist ons kon bieden. De sfeer had het restaurant in ieder geval al mee. Het monumentale pand is gerestaureerd en ademt een sfeer uit die je in de meeste restaurants niet meer tegen komt. Het restaurant is ruim genoeg opgezet en knap ingericht. Vooral de zithoek rondom de open haard is zeer uitnodigend.

De bediening bracht ons netjes naar onze tafel en legde ons uit wat het dagmenu was. De kaart biedt voor ieder wat wils, zowel vlees, vis als vegetarisch. Als vooraf had ik gekozen voor een Salade van Eendenborst met een Mangochutney. De eendenborst zelf had een goede smaak, hoewel de dressing iets minder zuur mocht zijn. Al met al een smakelijk begin van de maaltijd.  Mijn tafelgenoot koos voor de Drentse Bloedworst met Appel. Een zeer smakelijk gerecht met een traditionele smakencombinatie. Wat ons vooral opviel is de grootte van de porties. Wij zijn beiden goede eters, maar als dit een voorbode was voor het hoofdgerecht, stond ons nog wat te wachten.

Eén van de hoofdgerechten was een Gevulde Varkenspoot met Knoflook en Rozemarijn. De poot was heel goed van smaak. De combinatie van peper, zout, rozemarijn, varkensvlees en knoflook vulde elkaar goed aan, en werd vergezeld met friet met zelfgemaakte mayonaise. Daarnaast hadden wij ook een Hertenbiefstuk vergezeld met Cranberry’s. Ook bij dit gerecht werd friet geserveerd. De smaak van het vlees was zeer smakelijk en de cuisson (in ons geval rare) was ook in orde.

Groenten worden niet standaard bij de gerechten geserveerd en dienen er apart bij besteld te worden tegen een kleine meerprijs. Er is keuze uit twee soorten groenten en aan één portie heb je met z’n tweeën eigenlijk al meer dan voldoende. Ze hebben hiervoor gekozen, omdat alle producten die ze serveren biologisch en duurzaam zijn. In het verleden lieten gasten de groente vaak links liggen, wat een verspilling was. De prijzen van de hoofdgerechten zijn hierdoor wat lager bijgesteld.

Concluderend: de bediening was zeer behulpzaam en oplettend. De kaart is uitgebreid en bevat gerechten van diverse werelddelen (Thaise Curry voor de liefhebbers van spicy food is zeker aan te raden). Grote porties eten voor een redelijke prijs en van goede kwaliteit. Tel daarbij op dat je in een mooi en sfeervol pand zit te eten.

 

Restaurant: De Machinist
Adres: Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam
Telefoonnummer: 010 477 57 00
Website: www.demachinist.nl
Openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 0.00, za & zo van 11.00 – 0.00
Gemiddelde prijs eten: €18,00

GEEN REACTIES