De afgelopen jaren zijn er talloze rampenfilms gemaakt, alsof het ons waarschuwt dat in de (nabije) toekomst een enorme ramp op ons zit te wachten waarbij de wereld vergaat, en dus ook de mensheid. Naast de films zijn er tal van voorspellingen over het einde van de wereld gemaakt door verschillende bevolkingsstammen zoals Nostradamus en de Maya’s, één van de meest beroemde voorspellingen. Moeten we dit allemaal geloven?

Volgens de Maya’s is 21 december 2012 de “Doomsday”; het “einde” van de wereld. Wat er precies gaat gebeuren weet niemand. Wel is het zo dat er een nieuwe dimensie van start gaat. Nu niet in paniek gaan raken, want het hoeft niet te betekenen dat de aarde ontploft en in een zwart gat verdwijnt, maar dat een lange periode wordt afgesloten en dat op een hoger niveau aan een volgende periode wordt begonnen.

Al sinds het begin van de mensheid worden er jaartallen vastgelegd voor het einde van de wereld.

Eén van de meest recente die wij hebben meegemaakt was het jaar 2000. Er was toen een enorme ophef over dat we het millennium niet zouden halen en ziehier, 11 jaar later en de wereld draait nog steeds door. Ook werd er voorspeld dat op 28 oktober 2011 iets zou gebeuren, maar voor zover ik het weet was er niks spannends gebeurd die dag.

Maar zelfs zonder de voorspellingen van de Maya’s kunnen we al voelen en beseffen dat de wereld om ons heen in een rap tempo verandert. Voorbeelden hiervan zijn de problematiek in het Midden-Oosten, de economische crisis en de situatie in Griekenland en noem het maar op. De kans is groot dat er door deze problemen een wereldwijde economische crisis zal ontstaan (voor zover dat nog niet is ontstaan). De economie kan niet oneindig blijven groeien en er is helaas geen oneindig aanbod van natuurlijke grondstoffen.

Daarnaast is het broeikaseffect en de steeds voortdurende klimaatverandering aan de gang. Elk jaar wordt het warmer, smelten de poolkappen sneller en wordt het milieu steeds meer vervuild. Als er hier niet snel wat aan gedaan wordt of we leven op te grote voet verder, dan kan ik ook voorspellen dat de wereld snel ten onder zal gaan.

Of je nou in de voorspellingen gelooft of niet, laten we ons maar voornemen om dag tot dag te leven en het uiterste uit onszelf te halen en het beste van te maken. Ten slotte kan morgen zomaar de laatste dag zijn…

Today spirituality is synonymous with action; and action is every act of your life, in harmony with Mother Nature, and most importantly the harmony within ourselves, and in relation to the way in which we live.” – Don Pascual; Wise elder of the Mam Maya

By Dandan Zhou

 

 

GEEN REACTIES