De tentamens komen er weer aan en dit betekent leren, leren en nog eens leren! En waar kan dit beter dan in de… jawel: bibliotheek! De Centrale Bibliotheek in Rotterdam welteverstaan (in ‘volksmond’ ook wel Blaak bieb genoemd, gezien deze pal tegenover het Rotterdam Blaak station is gevestigd). Dat terzijde, dit blijft een food review en dus geen review over de bibliotheek maar over: food!

Een lange dag (intensief) studeren maakt hongerig en met een hongerige maag kun je minder goed concentreren/studeren. Kortom: op zoek naar voedsel. En zo start de zoektocht naar een leuke, betaalbare zaak met als het even kan, lekker eten. Het liefst in de buurt om na het eten weer de bieb in te duiken (brave studentjes). En daar bijna om de hoek van de bieb is Gamasot: Koreaans take away & eethuis. Klinkt goed. Binnen ziet het er gezellig en intiem uit, het is duidelijk te merken dat het geen grote massaketen is (noem geen namen…maar denk aan de All-you-can-eat restaurants). De zaak biedt ongeveer plek aan 30 man en het eten wordt bereid in een open keuken. Wij zoeken een tafeltje voor vier personen en bestellen alle vier Spa Blauw. We bestuderen de kaart en de vriendelijke ‘ober’ helpt ons graag met kiezen. Na wat advies en getwijfel kiezen wij vier gerechten: ‘Bulgogi Rundvlees’ (gemarineerd met traditionele Koreaanse saus), Bibimbap (Mix van rijst, groente, rundvlees, gebakken ei en rode chilli pasta, Hae Mool Pa Jeon (Hartige pannenkoek met seafood) en Kim Bap (Koreaanse sushi met tonijn of vlees, wij kiezen voor tonijn).

Het is nog redelijk vroeg om te avondeten (nog geen 17.00 uur) en redelijk rustig in de zaak. Af en toe lopen klanten binnen die gerechten bestellen en afhalen (wat dus ook mogelijk is, op te maken uit ‘take away’ in de naam) en verder zijn er nog weinig eters aanwezig. We maken een praatje met de ‘ober’ en hij legt ons uit (we zijn nieuwsgierig) waar de naam ‘Gamasot’ voor staat: een pot waar Koreaans eten wordt bereid. Weten we dat ook weer, Koreaans woordenschat bestaat nu niet alleen maar meer uit namen van Koreaanse gerechten. Het eten wordt hierna gebracht en het ziet er goed uit! Sterker nog, het ziet er niet alleen goed uit, het smaakt ook nog eens goed! De Bulgogi is heerlijk gekruid, de pannenkoek is een echte aanrader, de Bibimbap en de Kim Bap zijn allebei ook prima. Weinig op aan te merken!

Als de rekening gepresenteerd wordt zijn wij verrast: in totaal zijn wij 40 euro kwijt, een tientje per persoon dus. Dat viel reuze mee en menig student zal dit zeker waarderen. Een prima prijs-kwaliteitverhouding, de gerechten doen zeker niet onder voor de gerechten in grotere Koreaanse zaken en de zaak oogt knus. Je waant je niet in Korea door het interieur (redelijk simpel), maar het eten wel! Hier komen wij zeker nog eens terug (als we weer gaan vertoeven in de bieb bijvoorbeeld, voor de tentamens)… Aju mas-issneun (use Google Translate)!

 

Restaurant: Gamasot
Adres: Pannekoekstraat 103a, 3011 LD Rotterdam
Tel: 010-2133048
Website: www.gamasot.nl
Openingstijden: Di en wo: 15.00 – 21.00 uur, Do t/m za: 12.00 – 21.00 uur, Zo en ma gesloten
Prijzen: Prijs dranken vanaf 1,50 euro, Gerechten vanaf 6,00 euro

 

By Ailin Chou

 

GEEN REACTIES