Daar stonden we dan. Voor de dichte deur van de Amsterdamse Paradiso. Zoals het echte fans betaamt, stonden we al ruim van tevoren te wachten tot de deuren open gingen. Het was even wachten, maar dit mocht de pret niet drukken, want wij hadden er zin in!

Daar stonden we dan in de zaal die langzaam volliep met vrienden, kennissen en fans van Jenny Lane. Het publiek was dan ook erg gemengd. Van ouderen tot aan jonge meisjes van 14 die dolgraag hun pas geleerde streetdance routine uit wilden voeren. Het werd gezellig druk, met precies genoeg ruimte om vrij te dansen. De avond kon beginnen hoor!

Na een half uur kwam eindelijk de aankondiging van Jenny. Als eerste kwam de band op (bestaande uit vier puberende jongens die er erg veel zin in hadden) en ze speelden een leuk introotje. De band zette de toon van de avond; swingend, rockend en vooral veel plezier.

Opeens kwam van achter de zaal Jenny al spekjes uitdelend naar voren. Weer eens wat anders dan het gebruikelijke van-de-zijkant-opkomend. Ze gooide de spekjes in het rond (wat overigens resulteerde tot een smeerboel op het podium) en begon meteen met het lied ‘Special Delivery’ van haar nieuwe album ‘Life Is Like A Chox of Bogglets’.

Het tempo zat er goed in en het ene lied na het andere werd gezongen. Zo kwamen ook nog nummers van haar eerste album ‘Monsters’ langs.  ‘Say, Say, Say’ en ‘You Start A Fire’  van het eerste album zijn wat rustigere nummers. Persoonlijk vind ik het erg mooie nummers die dan ook weer de gevoelige kant van Jenny laat zien.

Tijdens het optreden hield Jenny contact met het publiek door af en toe een grapje te maken en ze mee te laten zingen met wat nummers. De band had ook erg veel plezier (ook al keek de een alsof hij iets vies rook en de ander alsof z’n gezicht kramp kreeg) en ze hadden ook nog tijd om tussendoor even een solo te doen.

Concerten geven altijd een indicatie over de stem van de zanger(es). Het geeft mij ook altijd extra plezier wanneer de zanger(es) in het echt net zo mooi kan zingen als het op televisie klinkt. Want zeg nou zelf, wie wil nou een concert bijwonen van een artiest als het als een krolse kat klinkt? Jenny Lane kan absoluut goed zingen en misschien klinkt het zelfs beter live. Het was een mooie avond en ik ging naar huis met nog steeds een swingend sfeertje.

 

Facts:

– Jenny heeft als achtergrondzangeres gewerkt bij Anouk.
– Ze heeft ook wat liedjes ingezongen voor Postman.
– Ze stond in het voorprogramma in de Europese tour van Joss Stone.
– Ze heeft al opgetreden in het Apollo Theatre in New York.
– Jenny geeft nog een aantal concerten in Nederland (zie www.jennylanemusic.com voor tourdata).
– Je kunt nog kaartjes winnen voor haar tour! Check www.tlc.nl/tlcvrouwen/jenny-lane.

 

By TinYee Tang

GEEN REACTIES